IGROVJE
stranka » igrovje » pc » The Lord of the Rings: Conquest
The Lord of the Rings: Conquest

Sneti upa na Arwen v elektronski podobi, vendar faše garjavega Uruk-haija.

Electronic Arts so licenco za filmske Gospodarje Prstanov verjetno kupili za proračun manjše afriške države, toda naložba je bila premetena. Izdelki z napisom The Lord of the Rings se že morajo dobro prodajati, sicer založnik predlani ne bi obnovil pogodbe s studiom New Line. Toda uspeh je bolj zasluga režiserja Petra Jacksonu, ki je geekovsko visoko fantazijo za film priredil tako, da so bili povečini zadovoljni vsi, tako ljubitelji Tolkiena kot navadna gmajna. EA je namreč s to veličastno tematiko ravnal povprečno. Pretepačina The Return of the King ter strategiji The Battle for Middle-earth 1 in 2 so bile kul - The Two Towers, Tactics in The Third Age pa bolj kot ne grozni. V neslavno statistiko se zdaj vpisuje še Conquest.

To mi deli! Najprej bom Saurona konkretno premikastil, nakar bom sčasoma postal on in storil silo vsakemu hobitu! Kogar veseli tako permutiranje starega JRRja, bo s Conquestom po tej plati zadovoljen.

Malce slab okus da že igralna zasnova, ki je vse prej kot izvirna. Nasprotno, Osvojitev ni nič drugega kot okleščena izpeljanka obeh Pandemicovih streljačin Star Wars: Battlefront, le da si zdaj v LOTRovem svetu ter da namesto trosenja krogel uporabljaš srednjeveške meče, nože, sekire, loke, coprnije, deviške pasove in podobno. Vihtijo jih štirje poklici: bojevnik, lokostrelec, izvidnik in čarodej. Vojščak je oborožen z bridkim velerezilom in se obnese v boju od blizu, kjer dve vrsti udarcev veže v kombinacije ter izvaja specialke. Puščičar je učinkovit z razdalje, od koder sipa običajne, ognjene ali zastrupljene strelice. Izvidnik uživa v metanju bomb, sproži lahko z ločeno energijo omejeno nevidnost (okej, polvidnost) in sovražnika zgrabi ter zabode od zadaj, s čimer ga takoj pogubi. Mag pa bljuva ognjene kroge, praži nasprotnike z blis­kom, zdravi bližnje zaveznike in okrog njih ter sebe vzpostavlja energijsko kupolo, ki rabi kot ščit pred izstrelki. Službe so razumno samosvoje tako po hitrosti kot učinku ter načinu igranja. Najbolj pa se izkažejo v sodelovanju, ko recimo coprnik s kupolo ščiti napredujoče klavce in oni njega pred sovražnimi vojščaki. K dinamiki doprinesejo še heroji, statična izstreljevala v slogu balist in katapultov ter živali in bitja, ki nadomeščajo vozila iz Battlefronta. Sem sodijo konji, s katerimi z roditeljske točke hitreje dospeš na fronto, drevesni velikani enti in počasni, a res gromozanski olifanti, ki zgazijo vse pod sabo.

Aragorn demolira trole s svojo filmsko navdahnjeno specialko (zeleni smrtnja­ki, pa to), vendar ne izpade ravno kot nadmočna verzija navadnega bojevnika.

Tako kot v Battlefrontu, ki je bil itak verzija Dicovega Battlefielda, našteto uporabljaš v taktičnih večig­rals­kih načinih. Žal so ti komaj štirje (če pogledaš natanč­neje, samo trije!), in vsi so do obisti utrujeni. Moštveni deathmatch je tipsko klanje nasprotnikov v dveh grupah, s podinačico herojskega deathmatcha, kjer namesto običajnih likov nastopajo rahlo močnejše junaške izvedenke v obliki Legolasa, Aragorna, Saurona, Gandalfa in podobnih. Capture the ring je zavrten capture the flag, koder se trudiš pridobiti prstan in ga odnesti v sovražno bazo. Conquest pa je zavzemanje in držanje nadzornih točk iz Battlefieldov. Nenavadno klasično in ohrno - tri leta stari Battlefront 2 recimo pozna še vsaj malo originalna modusa hunt (lov na pripadnike tretje rase) in XL (spopad vojska). Conquest po lokalni mreži ali skozi internetni servis omogoča druženje do šestnajstih igralcev, kar je po BG2, ki je sprejel štiriinšestdeset sodelujočih, zopet nekam malo. Trinajstero kart (BF2: dva ducata) je temu primerno manjših in obračuni so krajši.

Tipski primer gluposti umetne pameti. Grdini se bodo pač valili gor proti vratom v Brezen, ki jih braniš, in ti jim boš pošiljal puščice v goltance. Precej zeh.

The Lord of the Rings: Conquest
založnik: Pandemic / Electronic Arts
objavljeno: Joker 187
februar 2009

55
sodelovanje poklicev obrodi sado­ve
dobra priložnost za izživljanje zlobnjaštva
bled bojevalni sistem in umetna pamet
nategovanje recepta
scanje po Tolkienovi zapuščini