IGROVJE
stranka » igrovje » pc » Samurai Warriors 2
Samurai Warriors 2

Poslednji samuraj Mefisto po stotih urah enakega početja stori harakiri.

Koei nadaljevanja serije Dynasty Warriors, ki so si podobna kot jajce jajcu, štanca po tekočem traku, proti čemer je celo EA videti kot Božiček s polno malho inovacij. Njega dni niso marali za računalnike, toda po novem smo celo ob to milost. Po DW4 Hyper (J151, 72) so za PC izdali Warriors Orochi (J177, 58), ki je Warriorje spojil z japonskim odvrtkom Samurai Warriors. Zdaj pa smo dobili še nadaljevanje slednjega. Rajamo na gejšah.

Tale bliskajoči se napad NI rezultat napornega treninga ali kompleksnejše kombinacije.

SW2 so torej DW v fantazijski srednjeveški Japonski. Spet je tu nabor več kot dvajsetih herojev z delno različnimi zgodbami, le da imaš namesto Caa Caa šoguna Odo Nobunago z druščino. Bistvo te arkadne mlatilnice kajpak ostaja enako: kolji sovražnike, zasedi prestolnico in pokončaj šefa. Med načini srečaš štorijalno kampanjo, ločene scenarije, preživetveni modus in dokaj posrečeno obliko monopolija, kjer kradeš denar japonskim bojevniškim legendam. Su­čiš­če je kampanja in po nje izbiri se znajdeš na bojišču, kjer se okrog tebe spopadajo tvoje in sovražne sile. Na tebi je, da z us­pešnim udejstvovanjem na pravih mestih ob pravem času obrneš tok bitke v svojo korist. Na voljo imaš skok, blok, izmik in tri gumbe za napade, ki jih vežeš v preproste kombinacije. Priporočam igranje z joypadom, saj zna biti usklajevanje kamere, ki zopet tekmuje za najslabšo leta, z gibanjem peklensko početje - še dobro, da se da malodane vse postoriti z osnovnim gumbom. Majhna sprememba je ta, da ima zdaj vsak junak po dve posebni sposobnosti, ki vplivajo nanj, na sovražnike ali na zaveznike. In pa verige žvajzev so zdaj malo bolj razvejane. A oboje bo impresioniralo le turbo zaljubljence v DW, medtem ko esenca špila ostaja povsem enaka, se pravi besni knofodrk skozi ti­soče butastih capinov, ki so najbolj srečni, ko invalid­no postavajo okrog tebe. Vesela sprememba je sh­ranjevanje položaja med bitko, saj so te kar dolge. Ško­da le, da je shranjevalno mesto eno samo in da je treba po vsaki uporabi njega iti iz igre. To je konzolastična zapuščina, ki je očitna še po zanikrni grafiki in temeljni fiziki, ki onemogoča razsutje česarkoli več od naključnih sodov.
Glavna odlika SW2 je v redu štorija z obilico spektakularnih animacij. Žal pa to ne vpliva na igranje, ki je preprosto, dolgočasno in ponavljajoče se. Če je to tvoj prvi Koeijev izdelek in bi rad mimogrede poklal nepregledne množice sovragov, ajt, v redu. Drugače pa se ne pusti (spet) žaliti.

Sovragi neumnost kompenzirajo s številčnostjo. Takole naletavajo v trumah, mi pa jih režemo kot mlade prašičke.

Samurai Warriors 2
založnik: Omega Force / Koei
objavljeno: Joker 184
november 2008

56