IGROVJE
stranka » igrovje » pc » The Sims 2 Seasons
The Sims 2 Seasons

Retro

Nova polna razširitev drugih Simov ni nekaj po­sebnega, vendar pokriva pomembno tematiko letnih časov in vremena, ki so že od enice na­prej visoko na listi želja. Sneg in ostale sezonske prilike prinesejo nove aktivnosti, od lovljenja metuljev in ribolova do kepanja ter drsanja, medtem ko vsebino obogati še šest novih karier (glasbeniki dobimo za nagrado metalsko kitaro, vuhu!). Fino je tudi, da lah­ko soseskam poljubno sestavimo podnebje, od arktičnih večnih zim prek slovenske pice štirje letni časi do vročih puščav in tropskih otokov.

Paradižniki že uspevajo. Zadaj za ribnikom se vidi odpadlo listje, ki ga lahko porabiš za kompost.

Ustvarjalno obarvana noviteta je vrtnarjenje, ki posebej zaživi z dodatkom Odprto!. Zdaj imamo namreč na voljo vse za gradnjo ekonomsko donosnih farm ter tržnic s sadjem in zelenjavo. Sadimo lahko pol du­­cata vrst zelenjave in pridelujemo jabolka, poma­ranče in limone. Iz sadja se da iztisniti sokove z raznimi učinki (ob jabolčniku recimo mularija raje piše domače naloge), sveža zelenjava in ulovljene ribe pa gredo v hladilnik ter povečajo kuharske možnosti. Vključimo se lahko celo v vrtnarsko društvo.
Seznam novosti vsebuje še obvezen nabor novega po­hištva, bolj razgibano gradnjo bazenov s toboganom vred, zimska oblačila in možnost nastavljanja frizure glede na vrsto obleke. Četudi Seasons ne dosežejo naprednosti Open for Business, so (zlasti ob posedovanju slednjega) priporočljiva nadgradnja.

The Sims 2 Seasons
založnik: Electronic Arts
objavljeno: Joker 165
april 2007