IGROVJE
stranka » igrovje » pc » Pro Cycling Manager 2008
Pro Cycling Manager 2008

Yohan lahko zdaj v stavku znova uporabi besedo skrotum.

Nova dopinška, khm, kolesarska sezona je izcimila tudi novo evolucijsko izdajo Pro Cycling Managerja, poslovno upraviteljske simulacije tega športa. Z obsežnim naborom pedalarjev, spremljevalcev, moštev, dirk in delov biciklov je vedno znala nasititi takega početja lačno publiko, pri čemer se zmerom ponaša s pedantno razdelanim poslovnim modelom.

Novosti sicer ne manjka, vendar so minimalne in reciklirane iz predprejšnjih različic.

V osrednjem, kariernem načinu, ki ga spremljata nalinijstvo in prosto udejstvovanje, se znajdemo v vlogi direktorja kolesarskega kluba, kjer sprejemamo odločitve za končno zmago. Na makro ravni skrbimo za dobrobit kolesarjev in stranske naloge: voznike treniramo, zdravimo, preprodajamo, (pre)plačujemo, s skavti iščemo novince, izpolnjujemo obrazce za prijavo na dirke, si dopisujemo s pokrovitelji. Na mikro ravni pa vplivamo na rezultat dirke z izbiro opreme (kacige, gume, okvirji) in sodelujočih ter taktičnimi posegi v peciklarjenje svojih džan­ki­jev. Sugeriramo jim, kdaj se odžejati, pobegniti skupini, držati veter sotekmovalcu, ovirati nasprotnika ...
Sprehod čez novosti. Cyanidovci so jih obljubljali več kot v prejšnjih sezonah, izstopal pa naj bi prenovljen grafičen strojček. Nad njim nisem impresioniran. Sigurno so v glancanje vložili kar nekaj dela, a žal očesu, vajenemu zadnje generacije 3D špilov, PCM2008 v roženici zabada igle. Še vedno je vse videti kockasto, prazno in nerealistično. Arhaično. Zato so neskončna včitavanja dirk toliko manj logična. Okej, dalje. Ljubitelji arkadnih vložkov se bodo razveselili nove možnosti tekmovanja v treh disciplinah na velodromu, za prebivalce Kokoške pa je važna noviteta dokajšen preskok pri lokalizaciji kolesarske scene, vključno z novim sistemom točkovanja, ki zajema manjše dirke na državnih ravneh in domorodna moštva. Velja tudi za Slovenijo, katere odsotnost v prejšnjih sezonah smo igri zelo očitali. V zbirki so praktično vsi naši omembe vredni profesionalni kolesarji, dva kluba ter celo največji kolesarski dogodek tod okrog, Dirka po Sloveniji (Tour of Slovenia). Skupno število moštev je tako z dveh ducatov zraslo na 65, etap s 500 na 720, kolesarjev pa na 1600.
No, kljub širokoustenju Cyanide letos ni ponudil nič več kot prejšnjih pet sezon. Pro Cycling Manager 2008 je malenkost prečiščen, dopolnjen, s svežimi podatki posodobljen naslov. To bo počasi premalo, da bi jih še lahko jemali resno.

Imena klubov so v izogib tožbam vsled ne­pooblaščene uporabe zamaskirana. Slovence zastopata klu­ba z zabavnima nazivoma Adrii Mabuole in Parutnino Pjut.

Pro Cycling Manager 2008
založnik: Cyanide / Focus
objavljeno: Joker 181
avgust 2008

62