IGROVJE
stranka » igrovje » pc » Sam and Max: What's New, Beelzebub?
Sam and Max: What's New, Beelzebub?

Navi

Mesec je okrog in z njim se izteka druga sezona dogodivščin Sama in Maxa. Kriminalista po burnih dogodkih s konca četrte epizode pristaneta naravnost v peklu, kamor po vseh pravilih itak spadata. A ne mislite, da se mo­rata otepati peklenščkov, ki bi ju hoteli ocvreti v sončničnem olju in jima repe spremeniti v raž­nji­če, kajti zadnja postaja zakrknjencev je precej dru­gačna od stereotipnih zubljev. Modernizacija ni prizanesla niti podzemlju, tako da bolhača najdeta sterilno uradniško okolje, kjer je ura vedno mi­nu­to do petih. Res fantastično pronicljiv prikaz so­dobnih muk, v katerih se bo našel vsakdo, ki je kdaj gineval po pisarnah.

Reko Stiks ste si verjetno predstavljali drugače. Prav tako teto s koso, ki je tu po pratchettovsko dec.

A čeprav igra spet razvaja s finimi domislicami v slogu sob z osebnimi pekli, ki učinkovito odgrinjajo dodatne plasti značajev, peti del izpade malenkost brezciljno in razdrobljeno, konec pa ne ravno bombastično. Seveda je nekaj na tem, da nas je par prejšnjih epizod res razvadilo, vendar si človek si ne more kaj, da ne bi od zaključka pri­ča­koval krone serije. No, kljub vsemu je tehle pet ur še vedno solidnih, povsem konkretnih obsce­nosti pa je celo več kot v prejšnjih delih.

Običajno se je za dostop do velikih živin treba prikupiti tajnici. Čeprav sprva slabo kaže, na koncu ni tako hudo.

Štorijalne niti so zdaj torej razpletene in policaja gresta do nadaljnjega na dopust. A to ne pomeni, da bodo vse štiri od sebe vrgli tudi Telltalovci. Z veseljem lahko namreč oznanim, da so končno razvezali eno svojih malh s skrivnostmi. Potrjeno je, da bosta Sam in Max jeseni v polnopravni obli­ki prikoračila na wii, o čemer se šuš­lja vse od konzolinega izida. Beli mu­lec bo tako dobil škatelno izdajo zb­ra­nih epizod prve sezone, kjer bo miš nadomestilo merjenje v zaslon. Že junija pa nas bo razveselil čisto nov projekt, ki bo na Nintendovo kištico pri­curljal po spletnem servisu WiiWa­re. Šlo bo za prvi del nove, licenčne pustolovske serije, imenovane Strong Bad's Cool Game for Attractive People. Strong Bad je priljubljen lik iz fe­no­menalno uspešne internetne risan­ke Homestar Runner (pokukajte na www.homestarrunner.com), ki jo po­ganjata brata Mike in Matt Chapman. Tipčka se pod imenom Videlectrix udinjata tudi na igrarskem področju in sta svoje animiranke že prej opremljala s špili. Njuno sodelovanje s Telltalom bo bržda plodno in se ga gre veseliti. Na­­po­vedali so pet delov, ki bodo kot običajno prihajali v enomesečnih presledkih. In preden se dewiičniki povsem razpenite: požegnan bo tudi PC.

Sam in Max sta v peklenskih krogih priljubljena in imata lastno spominsko sobo, ki hkrati rabi kot vozlišče.

Sam and Max: What's New, Beelzebub?
založnik: Telltale Games
objavljeno: Joker 177
april 2008