IGROVJE
stranka » igrovje » pc » Dawn of War: Soulstorm
Dawn of War: Soulstorm

Aggressor

Nima smisla spet izgubljati besed o tem, da se je Relicu z dodatki za Dawn of War (J135, 86) popolnoma odpeljalo. S številom raznolikih frakcij v akcijski realnočasovni strategiji so podrli vse rekorde - s Soulstormom jih je skupaj devet. A vidi se, da sedaj že praskajo po tleh in če hočejo franšizo peljati dalje, bi bilo enostavneje napraviti DoW2. (Glej ga zlomka, prejšnji mesec so ga najavili!) Dve novi frakciji, temni eldarji in lovci na čarovnice, tež­ko skrivata dejstvo, da zmanjkuje me­tod, s katerimi bi ju razločili od obstoječih. Njuna glavna posebnost je tretja vrsta surovine. Dark eldarji, bizarne gotske kreature z britvicami namesto srca, cuzajo duše padlim na bojišču, med­tem ko v težke oklepe odete nune kopičijo vero. Oboji načrpano energijo sproščajo v megalomanskih destruktivnih urokih, zato je igranje proti njim precej stresno, ker lahko v trenutku obr­nejo položaj. Drugače frakciji po uda­rnosti ne zaostajata za ostalimi, zlasti obsedenost spejs marink z og­njem je na trenutke prav groteskna. Še danes me prime, da bi igro zagnal iz čistega veselja po brutalni akciji. Mega. Os­tale strani so dobile vsaka svoje napadalno frčalo za rešetanje iz zraka. Resda so leteča bolj na pol, ker se jim tu pa tam še vedno uspe zatakniti ob kak hrib, a se da z njimi zaradi hitrosti fino spravljati nasprotnika ob živce, obenem pa niso premočna. Zvita po­te­za za vnašanje svežine v igro. Več pa bi je potrebovalo puščavništvo, ki od Dark Crusade ni kaj prida napredovalo. Zopet imamo potezno igro s premikanjem vojska, nakar se ob srečanju v provinci sproži skirmish, kar je tako zelo uživantsko, da zraven zaspiš. Le da so sedaj namesto enega planeta tu štirje plus tri lune.

Letalca so zelo warcraftovska, torej lebdijo in delajo ratata. Večina kreatur jim lahko počne ratata nazaj, zato je treba paziti.

Soulstorm je torej še najbolj primeren za zanesenjake, ki bodo dobili nov skupek kart za nalinijsko kla­nje nevernikov in novi rasi, ter nemara tiste, ki igre še niso povohali, saj imajo sedaj na kupu zbrano čisto vse. Razen tyranidov, ki DoW žal ne bodo nikoli videli.

Njihova cenjena krvavost temni eldarji mi morajo oprostiti, toda sisters of battle so s svojo ognjevitostjo precej udarnejše.

Dawn of War: Soulstorm
založnik: THQ
objavljeno: Joker 177
april 2008