IGROVJE
stranka » igrovje » pc » Warriors Orochi
Warriors Orochi

Umik, kajti bojišče zapuščata Sneti in njegov zgonjeni palec!

Ni važno, če bomo leta 2158 imeli vikendice na Uranu, druge vesoljske rase nas bodo imele za kvizace haderahe in Sašo Peče bo le še ključna oseba v učbenikih gejevske zgo­do­vi­ne. Koeijeva serija Dynasty Warriors bo ostala enaka, zakaj njen milijonti del bo temeljil na enakih pr­vi­­nah kot predhodnice. Boš bojevnik iz izbire mno­gih, knofodrško se boš masovno mlatil na prostranih bojiščih, pri čemer bo dosti več kot taktika in prefinjenost štela vztrajnost, če boš mojster, pa se ti bodo Japonci metali pod noge, lizajoč ti vraščene nohte in nevraščene takisto.

Taki so Dynasty Warriors (in s tem Warriors Orochi), od prvega do zadnjega dela. Ti in nepopisna gneča butcev.

Okej, zdaj je šele 2008., a Warriors Orochi nevarno napreduje v omenjeno smer. Gre za spoj nizov Dynasty in Samurai Warriors (prvi se bavi s kitajsko, druga z japonsko zgodovino), z neskončno za lase privlečenim izgovorom, da je poljane združila silna moč ča­rov­niš­kega kralja. Ne razmišljujoč, ker to ni priporočljivo, izbereš enega od poševnookih li­kov in se zadegaš v klavež. Če si zakrknjen pecejaš, si se mogel v tej vlogi znajti največ dvakrat poprej, v Dynasty Warriors 4 Hyper (J151, 72 ali id 2178 na stranki) in v Wars & Warriors (J128, 38 ali id 432), če si konzolaš, pa osem tisočkrat. V vsa­kem primeru je špil narejen za ljubitelje serije, ki se nikakor ne morejo naveličati norega razbijanja po gumbih. Zamisel je sicer luštna: vse okrog tebe se spopadajo tvoje in sovražne sile, na tebi pa je, da z uspešnim udejstvovanjem na pravih mestih ob pra­vem času obrneš tok bitke, da se naposled zaključi v tvojo korist. Problem je v tem, da je dinamika bojišča še vedno le navidezna in da v toku enega samega spopada peščico gibov ponoviš tri milijonkrat. Na finte pade nekako toliko grdavžev, ki so zadovolj­ni predvsem s tem, da kravje postopajo okoli in žvečijo tvo­ja rezila.

Grafika spočetka niti ni slaba, vendar starost pogona kmalu pride do izraza. Hkrati ne podpira širokih zaslonov.

Dotičnih ni malo in spretnosti tudi ne, saj je všteto frpjsko na­predovanje. Gibanje je hitro in intuitivno, borilni sistem ravno toliko dodelan, da vleče, med­tem ko te frpjska plat s potrebo po nadgrajevanju noče izpustiti. Nad vsem pa visi znana dynastywarriorjevska zamaknje­nost, kjer se izgubiš na virtualnih bojiščih in tako šampionsko drezaš knofe, da izginejo problemi resničnega sveta. Droga, kot World of Wacraft. Po drugi strani pa je jasno, da je Warriors Orochi namenjen nekritičnim fanom in da se brez kakorkoli bistvenih novosti - celo v grafičnem pogonu, ki ostaja očitno PS2jevski - zaslužkarsko šlepa na znani recept. Pač še en korak do strašnega leta 2158.

Akciji se lahko pridruži še drug igralec. Priporočljivo je, da ima joypad, saj drkaško drenjanje za tipkalom ni kul.

Warriors Orochi
založnik: Omega Force / Koei
objavljeno: Joker 177
april 2008

58