IGROVJE
stranka » igrovje » pc » Heracles
Heracles

Jurec se v tej verziji antične Grčije nikakor ne znajde.

Antična mitologija je priljubljena snov za štorije špilov, zato ne čudi, da je na PCje prispel ska­kajoči Heraklej. A kaj, ko razvijalci nimajo dos­ti pojma o grških bogovih, zato smo pri­če apn mineštri, ki sramoti ime bajeslovnega junaka. Pozejdon, 'zlobni' grški bog morja (?!), ugrabi Heraklejevega najboljšega frenda, letečega konja Pegaza, kar je pogruntavščina iz Disneyjeve risanke.

Krožne stopnje so monotone in se začno hitro ponavljati, obupni nadzor pa ti že po nekaj minutah vzame vso motivacijo.

Miši­čas­ti junak kajpak ne trati časa in se odpravi proti Olimpu, da bi rešil svojega krilatega žrebca. Pot do tja vodi skozi trideset stopenj, ki za razliko od ve­­čine ploščadnic ne vodijo od leve proti desni, temveč od spodaj navzgor. Heraklej se premika v krogu po lebdečih kolobarjih, njegov cilj pa je priti čim prej do vrha. Seveda mu pot otežujejo sovragi, proti katerim se brani s tremi napadi. Prvi in naj­bolj uporabni je priklic oboka, ki sovrage ubije, nam pa omogoči enostavnejšo pot proti vrhu (nostalgiki se bodo takoj spomnili Rainbow Islands). Nadalje more Heraklej beštije udariti z bližine ali na da­leč. Po vsaki krožni stopnji so nasejani cekini, ki odprejo bonusno sobo, napolnjeno z dodatnimi cekini in življenji. Klanje prinese izboljšavo napadov (daljši do­seg, več obodov) in ščite, ki varujejo pred napadi. Ko zaključimo paket petih sto­penj, nas pričaka šef, za čigar poraz obi­čaj­no ni treba preveč razmišljati, saj zados­tuje taktika udarcev na daljavo.
Igra sprva deluje kot ploščadnica za najmlajše, vendar že po nekaj stopnjah ugotoviš, da celo na najnižji težavnosti ni niti približno zabavna. Nadzor je nenatančnen, stopnje sterilne in nenavdušujoče, večina monstrumov pa nima dosti skupnega s staro Grčijo (podgane, vrane, premikajoče se želejaste kocke, halo?). Razvijalci se niso potrudili niti s predstavitvijo, saj ni ne uvodnega filmčka, ne govora. Revna zgod­ba reče le skozi enostavne sličice in borno sp­re­mljajoče besedilo.
Heraklejev boj proti bogovom kljub nižji prodajni ceni ne bo zabaven nikomur. Odraslim se bo zdel otročji, mlajši pa bodo imeli težave z bednimi kontrolami in visoko težavnostjo. Špil, ki ga nihče ne potrebuje.

Krožne stopnje so monotone in se začno hitro ponavljati, obupni nadzor pa ti že po nekaj minutah vzame vso motivacijo.

Heracles
založnik: Midas Interactive
objavljeno: Joker 177
april 2008

36