IGROVJE
stranka » igrovje » pc » Hollywood Pictures 2
Hollywood Pictures 2

Yohan se zadere AKCIJA! - in pri­sluhne poprdevanju čričkov ...

Hollywood Pictures 2 nemškega Sayonara Software je poslovščina, kjer upravljamo holivudsko produkcijsko hišo in sodelujemo pri iz­de­lavi filma od scenarija do arhiviranja. Se vam zdi znano? Jep, The Movies (J149, 85) je bil zasnovan do pike enako. Ampak tu nekje se podobnosti končajo, saj gre v našem primeru za sedem rangov nižji izbljuvek.

Kljub številnim poskusom, mi pred bankrotom ni uspelo narediti več kot štiri filme. In to na najlažji stopnji.

Avtorji se na uradni strani hvalijo, da gre za nadaljevanje legendarnega prvega dela. Resnica: stric Goog­le in Wikipedia ne vesta nič o tem. Jasno, enica je iz­šla na amigi leta 1995 zgolj v nemščini in je hudo daleč od legendarnosti. Dvojka pa izgleda, kot bi jo vzeli iz tistega časa. Prvi znaki diletantizma so predpotopna grafika, preskakujoča glasba in učinki, be­se­dilni meniji z neprečiščenimi fonti, ki štrlijo na vse strani, ter polovični prevodi. A neumnosti se tu ne kon­čajo. Igri sicer ne očitam neambicioznosti, saj vse­buje zajeten nabor igralcev, režiserjev, kulis, prizo­rišč, efektov, napisanih scenarijev in podobnega. Ven­dar njihova številčna neuravnoteženost prav kaže na to, da je trg bogatejši za še en posiljen šrot. Nadalje pravijo, da lahko pišeš lastne scenarije. Šur - sesta­viš lahko literarno mojstrovino ali pustiš šimpanzu tapkati, učinek na igranje bo enak. Izbira akterjev za film je nekaj časa zabavna, ampak le, dokler se ti zdi posrečena ugotovitev, da lahko moški igralci brez težav (in posledic) igrajo ženske vlo­ge ter obratno. Med snemanjem filma moreš sam graditi prizorišča in snemati akcijo po časovnicah, toda verjemite mi, da je flash bolj zabaven in enostaven. Kar se načinov tiče, ni ne posameznih izzivov, ne kampanje, kamoli spletnega udejstovanja. Dobimo zgolj peskovnik s petimi umetnimi mejniki.

Postavljanje lastne scene vpliva na igro toliko kot nič. Če se greste igrat z barbikami, je zagotovljene več zabave. Da ne govorimo o realizmu.

No, najbolj se gre spotakniti ob ža­lost­no dejstvo, da naša dejanja ne vp­livajo praktično na nič. Skoraj vse je kratko in malo naključno, od upo­rov igralcev do zadetkov na loteriji. Če bi lahko hkrati posnel enaka filma, bi bil en flop in drugi megauspešnica. In ker ima špil poleg vsega tega še zaklenjeno ločljivost ter se sesuva kot za stavo, ga priporočam le mazohistom.

Hollywood Pictures 2
založnik: Sayonara Software
objavljeno: Joker 177
april 2008

14