IGROVJE
stranka » igrovje » pc » The Sims 2: Free Time
The Sims 2: Free Time

Retro

Prišli smo že do ... ena, dve, tri, štiri, pet, šest ... sedmega dodatka za The Sims 2! Bomo videli, če se bo, tako kot pri prvencu, molža zaključila s pravljičnim številom. No, po pravici povedano naš­teta sedmerica kljub policeacademyjski cifri zasluženo stoji na policah. Prave razširitve, med katere za razliko od 'Stuffov' sodi Free Time, vedno opravi­čijo svojo ceno blizu trideset evrov.

Moderno čudo od kombinacije zvočnika, klaviature in telefonske centrale iz druge svetovne (zadaj desno) je namenjeno šopanju Beethovna, Enigme ali Daft Punka.

Tokratna tematika je preživljanje prostega časa, konkretno s hobiji. Če sem si prej tovrstna početja le domišljal, so zdaj formalno razdeljena v deset kategorij. Igranje kitare dviga navdušenje nad glasbo, sli­kanje zadovoljuje umetniško žilico, branje Jokerja poglablja poznavanje iger, tu pa so še kulinarika, fit­nes, filmi in literatura, šport, narava, šraufanje ter znanost. Z vloženim trudom odpiraš vedno več interakcij za nadaljnje izražanje veselja do konjičkov. Ene so splošne, recimo klepetanje, branje in bloganje o iz­brani tematiki, druge lastne področju ukvarjanja. Mladi raziskovalec bo na nebu iskal ozvezdja in planete, obiskovalec kulinarike.net se bo naučil servirati makarone, fitnesaš si bo jel mešati proteinske napitke. Škoda, da je samosvojih interakcij malo, je pa res, da imaš na voljo široko paleto hobijem specifičnih predmetov. Sintesajzer, star avtomobil, maketa z vlakci, nogometni gol in košarkaško igrišče so le nekateri od najbolj pestrih.

Zabave za štiri je vedno več. Po pipi, pokru in čajanki se zdaj lahko greš še igro Ne zbudi lame.

Dodatek nadalje olajša vsakdanje življenje, nekje celo preveč. Če nisi krompir v naslanjaču, se ti polni novi merilnik življenjskega prizadevanja. Z dviga­njem pridobivaš posebne točke, s katerimi po fallout­ovsko pridobiš osebne bonuse, recimo po­čas­nejšo rast lakote, večji mehur, manj pot­re­be po družbi ... Nekatere od njih so odvisne od ideološke usmeritve, ena ti celo omo­goča izbiro dodatne aspiracije. Sistem fino spodbuja ponovno igranje z drugačnimi liki in tudi same izboljšave niso za odmet. Moj drugi jaz lah­ko zdaj tvega z družinskim premo­ženjem na borzi! Druga dobrota pestrega življenja je obisk duha iz sve­til­ke. Kot v Aladinu ti izpolni tri želje, če­p­rav mi je za eno skoraj žal. Izbira 'spo­koj­nosti' Simčke postavi v nes­kon­č­no pla­tinasto razpolo­že­nje, kar je seveda kul (takrat namreč nisi ni­koli nesrečen), a obenem ubije potrebo po izpolnjevanju ciljev. Če bi delovalo le ne­kaj časa, bi bilo super. No ja, saj je rekel, naj pazim, kaj si bom zaželel.
Pri dodatkih za Simčke je zanimivo, kako nadgradijo temeljno igralno iz­kuš­njo. Univer­sity in Bon Voyage sta resda precej ločena, zato pa ji ostalih pet doda veliko svežine. Prosti čas je njune baže in čeprav ni tako prelomen kot Open for Business, uspešno vrne željo po dreganju malih ljudekov sem in tja.

The Sims 2: Free Time
založnik: Electronic Arts
objavljeno: Joker 176
marec 2008