IGROVJE
stranka » igrovje » pc » Age of Empires 3: The Asian Dynasties
Age of Empires 3: The Asian Dynasties

Enterprise

Azijske dinastije so drugi dodatek za realnočasovko Age of Empires 3, tokrat izpod rok Big Huge Games. Razširitev prinaša obilo nove šare, od treh azijskih civilizacij v kotličku, ki veselo kuha že enajst drugih strani, do novih kart. Kot veli naslov, imamo opravka z Japonci, Kitajci in Indijci; igralno so vsi presenetljivo unikatni in zabavni.

Sloni so tokrat pod okriljem Indijcev in njih vrst je malo morje, ob pravilni rabi pa predstavljajo neustavljivo ofenzivno silo.

Japonci kot zagrizeni vegetarijanci ne jedo mesa, le ribe, zato iščejo alternativne rešitve v domačem grmičevju in nasadih. Lastijo si močno armado in so tehnološko blizu Evropejcem. Kitajci se, jasno, hitro množijo, zato imajo možnost rekrutiranja par ljudi več, vojsko pa si gradijo iz enot, ki štejejo okoli pet različnih osebkov. Tako kot slovanski sosedje stavijo na številčno premoč in se dokaj hitro poberejo. Podobna jim je tretja nova civilizacija, Indijci, ko jih še niso podjarmili Britanci. Konjenice nimajo, imajo pa si lastijo kamele in razne slone, od takih s cepci na trobcih do premikajočih se trdnjav s topovi na hrbtu. Da rumenopolti dosežejo kasnejšo dobo, gradijo čudesa - strukture, ki ob postavitvi dodajo par osebkov in do konca svojega obstoja držijo določen bonus. Za tehnološko dohitevanje imajo na voljo novo surovino, tako imenovani 'izvoz', s katerim odkupujejo vojsko in bonuse izbranih evropskih mini alians. Vsaka od treh novih strani ima svojo kampanjo, ki skupaj vzamejo nekaj dni igranja, a še zdaleč ne prinašajo toliko izkušenj kot posamezni boji (skirmish). V večigralstvu je nov način king of the hill, znan iz AoE2, da dobimo polno novih kart z azijsko tematiko in več velikih zemljevidov za masovni masaker, pa je samoumevno. Tako kot bržda to, da formacij še vedno ni in da umetna pamet ostaja na podnu.
Za dvajset evrov bo igralec Age of Empires 3, ki želi veliko nove vsebine in se ne sekira glede umetne pameti ter vnovičnega manka taktiziranja, dobil všečen dodatek. V nasprotnem primeru pa Asian Dynasties nikar ne kupujte.

Sloni so tokrat pod okriljem Indijcev in njih vrst je malo morje, ob pravilni rabi pa predstavljajo neustavljivo ofenzivno silo.

Age of Empires 3: The Asian Dynasties
založnik: Microsoft
objavljeno: Joker 172
november 2007