IGROVJE
stranka » igrovje » pc » Blazing Angels 2
Blazing Angels 2

Sneti neha igrati, ker si noče razsuti dragotinskega igrarskega brloga.

Zdaj je uradno: pridevnik za nekaj šlampastega ni več 'češki', ampak 'romunski'. Ob Febovem uvodnjaku spred dveh številk je lahko človek v to še malo dvomil. Po Blazing Angels 2 ne more več.

Saj je lepo videti take prizore in spektakelsko BA2 presežejo enico. A kaj, ko je težavnostna krivulja tako glupa!

V dosti pogledih to nadaljevanje letalske arkade Ubijevega bukareštanskega studia, ki je v Jokerju 153 dobila 65, obeta. Med drugo svetovno kot glavar ameriške letalske enote zopet delaš ratatata iz tretje (in zdaj prve) perspektive. Spodobno dolga kampanja z osemnajstimi premočrtno nanizanimi misijami je obdana z zametkom zgodbe, ki je sicer o-moj-bog naivna in površna, je pa podana skozi zanimive stripovske sekvence ter predstavlja napredek glede na prvenec, ki je bil brez nje. V še vedno luštnem grafičnem pogonu in ob poslušanju ne več tako repetitivnega radijskega čveka na najbolj enostaven način klatiš eskadrilje frčoplanov, raketiraš & bombardiraš talne cilje ter torpediraš ladje. Pri tem ti pomagajo soletalci, ki jim omejeno poveljuješ (napadi, brani, specialen naskok ...) in so sposobnejši kot v BA1. Misije so zasnovane razgibano, izvirno, bolj od tostransko prežvečenega izvirnika, saj po mestu braniš vohunko, se ubadaš z orjaškim cepelinom, rešuješ folk s podmornice med ledenimi gorami ... To pripelje do zanimivih okolij, ki segajo od švicarskih Alp prek Egipta do Moskve. Bolj kot se bližaš koncu, bolj nenavadni so nasprotniki in bolj edinstvena orožja dobivaš, recimo oslepljevalnik sovragov in raketo s kamero. Hakeljc je namreč, kot da vedeti podnaslov Secret Missions of WW2, v alternativni opremi, ki naj bi jo razvijali Švabi - raketni meseršmit, Adolf s kanonom v riti in to. Za masakre fašeš točke, ki jih vlagaš v opremo za vedno nova letala, kul pa je tudi multiplayer po mreži ali netu, ki zajema sodelovalno opravljanje kampanje za dva do štiri ljudeke.

Stripovske sekvence so lične in govor ni romunsko zanič. Jih je pa premalo, da bi imeli kaj od zgodbe.

A Blazing Angels 2, tako kot enica, strmoglavijo na področju zabavnosti. Drži, da so Romuni podkovani v tehnikalijah in da so v nadaljevanje zbasali dosti vsebine. Še vedno pa nimajo blage o dizajnu. Nadaljevalne točke so redke in nepremišljeno postavljene, naloge dajejo ostre pogoje, ki so nad zmogljivostmi avionov in kamere, s katero slediš trenutno izbrani tarči, za smrt je dovolj en sam tresk v nasprotno letalo, kar se zgodi mimogrede ... Slej ko prej naletiš na misijo (za večino bo to Pariz), ki te s krutostjo ter idiotizmi docela spravi ob živce, in nekajducatkratno ponavljanje zaradi krizne nepoštenosti bo razorožilo vsakogar razen najbolj trmastih hardcore arkadnežev. Ni vredno.

Nadzor z mišjo je okoren. Bolje je igrati s tipkovnico, idila pa je joypad ali pravi joystick.

Blazing Angels 2
založnik: Ubisoft
objavljeno: Joker 172
november 2007

53