IGROVJE
stranka » igrovje » pc » Bonnie's Bookstore
Bonnie's Bookstore

Navi

Miselnih iger nam ne manjka, a le peščica jih dreza našo spretnost z besedjem. Od Bookworma Deluxe (J122) se recept ni veliko spremenil. Sledil mu je sicer Adventures, kjer so besedotvorje vpeli v serijo poteznih spopadkov, vendar je bil ta namenjen predvsem mlajšim.

Ko pozeleniš vse kvadratke, je stopnja premagana. Nekatere se temu zelo vztrajno upirajo.

Zdaj so zasnovo predelali in dobili Bonnijino bukvarno. Srž ostaja znana: stikajoče se ploščice s črkami povezovati v angleške besede, da izginejo in od zgoraj cmoknejo nove črke. Točke prinašata tako dolžina kot sestava tvorjenke, a ker ni internetnega bahanja z rezultati, je pehanje za pikami malce izgubilo na teži. Zato so ga popestrili z vdelavo v štorijalni način, kjer je treba v omejenem številu potez uporabiti vse dane kosce. Ko ti uspe, napreduješ na nov nivo od skupaj petdesetih. Izziv je že sama razporeditev, ki je v vsaki stopnji drugačna in posebej uživa ob tlačenju soglasnikov v težko dostopne kote. Če greš po liniji najmanjšega odpora in štepaš same kratke zanikrnosti, boš zadušen z blokadnimi ploščicami, ki so nadomestile ognjenke iz Bookworma. Ob tem so nekateri deli mozaika zaklenjeni, dokler v neposredni bližini ne izluščiš besede. Polja z dvema črkama, džoliji za nadomestitev kateregakoli znaka in slično je pa itak nepogrešljivo. Kdor želi več pritiska, lahko vključi še časovno omejitev.

Naplesti pol ducata črk ni kar tako, zato poleg neumrljive slave prejmeš tudi dodatno potezo.

Igra je fina in priporočljiva tudi tistim, ki so Bookworma obrnili podolgem in počez. Vendar pa ne sodi med tiste, ki jih človek konča na mah in potem zadovoljno rigne. Ožemanje možganov, priklic angleškega besednjaka in dojemanje vzorcev so naporni procesi, ki glavo hitro pregrejejo. Bonnie se tako najbolj prileže v obliki kratkih seansic, ki so pravi priboljški za jezikanja željne sinapse.

Bonnie's Bookstore
založnik: PopCap Games
objavljeno: Joker 167
junij 2007