IGROVJE
stranka » igrovje » pc » Alien Shooter: Vengeance
Alien Shooter: Vengeance

Navi

Ruski Sigma Team je pred leti poskusil srečo z Alien Shooterjem, izometrično, nepretenciozno klavščino zverin iz vesolja. Zadeva je nepričakovano uspela, dobila par dodatkov in zdaj še čistokrvno, predvsem pa čisto krvavo nadaljevanje. Obuješ si torej doritne gumijaste škornje, kajti dvajset let v prihodnosti te pošljejo počistit gnusobe, ki so se vnovič odločile preplaviti Zemljo. Karnaža je množična in zadovoljujoča, saj nadte hkrati pikirajo desetine grdavžev in jih v posamezni stopnji ukineš več tisoč. A to ni običajna brezmožganskost, kot bi lahko kdo pomislil, marveč nezanemarljiv del tvori grajenje lika. Gre za zapretiravano zgledovanje po Diablu, kjer namesto rezil in strelic seješ smrt s pištolami, brzostrelkami, plamenometi, bazukami. Ob tem pridobivaš izkušnje in po želji bildaš stricljevo (ali tetino) moč, hitrost, spretnost z različnimi tipi orožij ter podobne kvalitete. Na začetku se odločiš še za eno od osmih posebnih sposobnosti, recimo obnavljanje zdravja, vid v temi ali nos za skrite predele.

Dosti nasekanih mesnin je v tej igri. Pozabite zeleno kri, izgubijo namreč tričetrt okusa.

Ta izbira 'poklica' da kampanji konkretno vrednost ponovnega preigravanja. V zakup je treba vzeti, da bo petnajsterica misij poštenjakom dodobra požrla živce, ker zahtevnost po začetnem uvajanju skokovito naraste. Shranjevanje je samodejno in še to le ob koncu stopnje, vmes si prepuščen sam sebi ter skromnemu prgišču življenj. Ob preminutju, ki jih je zaradi zahrbtnih, neobvladljivih in ostudnih cunamijev ogromno, moraš v nivo zagristi od začetka. To zna špil priskutiti celo na najlažji težavnosti, kjer bi se igralca res lahko usmilil z vmesnimi nadzornimi točkami. A priznati je treba, da kljub umetni zafrknjenosti ve, kako zasvojiti. Lik opazno napreduje in s patetičnih pokaličk presedla na kanone, ki golazen dobesedno odpihnejo. V ta namen je tu štacuna, kjer so naprodaj tudi razni onegaji in vsadki za instantno zvišanje statistik. Prav tako nepolovičarski je dodelan videz, ki je kljub dvorazsežnosti občudovanja vreden. Ob streljanju po tleh žvenketajo prazni tulci in pošastlji do neke mere realistično crkujejo glede na orožje, ki jih je pokosilo. Nagnjen pogled pa ima svoje slabosti, denimo skrivanje beštij za stene. In čeprav so eksplozije čudovite, zlasti na koncu delajo že tako psihotične pokole še manj pregledne.
Za norce sta tu še preživetvena modusa, ki ju je bojda moč nabijati tudi po spletu, vendar strežniki niso kazali znakov življenja. Ampak tudi brez tega za vložene evre dobiš presneto veliko zabave, če si le njene brezkompromisnosti ne ženeš preveč k srcu.

Alien Shooter: Vengeance
založnik: CDV
demo: natlačenka 162
objavljeno: Joker 167
junij 2007