IGROVJE
stranka » igrovje » pc » Shrek the Third
Shrek the Third

Navi ni velikokrat zelena in gibčna, le po potrebi nasilna ogrinja.

Igrarski šiht od Shreka pričakuje veliko štetja reber in nekaj skakanja, kar sta pri risančnih odvrtkih običajni zadolžitvi. Poleg njega igramo še s petimi liki, ki se med sabo razlikujejo ravno toliko, da je zanimivo. Obuti muc je edini z dvojnim skokom, Fiona podira duri, Artur se zna skriti pod ščit in Trnuljčica omrežiti moški svet, o oslu pa raje ne bi. Kljub različni kozmetiki imajo vsi enak nabor osnovnih udarcev, žongliranje med katerimi ni zares potrebno. A čeprav zadostuje ponorelo mlatenje po tipkovnici ali ploščku, je samosvoje sloge mikastenja vsaj zabavno gledati. Akcija je trirazsežna s fiksno kamero in barvitimi, čeprav dokaj naprvožognimi nivoji.

Med samim igranjem je humor sicer oslabljen odmev filmskega, a je vseeno prijeten. Res posrečene zgodbovne sekvence pa so razred zase in pošteno navdušijo, česar od špilov nismo vajeni.

Ti so nanizani skladno z zgodbo iz risanke, vendar je najti kup manjših sprememb in dodatnih zakulisnosti. Pri vkrcavanju so druščini na poti gusarji, Arti se s šole ne premakne, dokler mu ne pomagamo na zaključnih izpitih, čarodej je še kanec nesposobnejši, kot se zdi sprva ... Za vmesne sekvence skrbijo zelo stajliš in smešni kopitljački, ki lepo dopolnijo prijetne vtise iz kina. Kasneje se lahko vračaš po zbirateljsko kramarijo, ki si jo prezrl, plus po kovance za kupovanje raznih hecnih oprav in ostalih dobrot. Igra denarno nagradi tako tipanje obisti kot radostno destrukcijo in če bi bili sovragi za odtenek manj gumijasti, bi bilo še bolje. Večigralstvo razpolovi zaslon in vaju s prijateljem naščuva v katapultiranje stolpov, kar je sicer podšpil v glavni kampanji.
Shrek the Igra navsezadnje res ni nič več od plitke licenčne skakavščine, ki jo obrneš v štirih in pozabiš po petih urah. Le da tu v spominu ostane malce dlje, ker se avtorjem ni bilo odveč pomuditi z zgodbo in lutkastimi filmčki. Nekaj žara torej je in če ga podpihnejo še igralčeva maloštevilna leta, je zadeva znosno prebavljiva.

Moder vilinski prah polni merilnik za specialko, ki je pri vsakem liku drugačna.

Obleganje obzidij ni ravno višek natančnosti in zabave. Še dobro, da ga je le za vzorec.

Shrek the Third
založnik: Activision
objavljeno: Joker 167
junij 2007

63

 
sorodni članki