IGROVJE
stranka » igrovje » pc » UEFA 2006-2007 Champions League
UEFA 2006-2007 Champions League

Sami boste piskali odločitev, če sem Sneti dovolj dobro zdriblal besede mimo kravatarskih branilcev in zabil opisovalski gol.

Dolgo časa so bile v življenju tri zanesljive stvari: Pro Evo je rutinsko razsuval Fifo, UEFA je bila njena zaslužkarska & polovičarska inačica in v medijih se ni moglo pojaviti nič slabšega kot Fredy Miler. A glej, kako se časi spreminjajo. FIFA 07 je naredila dar-mar, uletela je Mirna Reynolds v Godzila-verziji, Champions League 2006-2007 pa tepta pravilo, da gre pri tej baži izdelka le za nategunske podaljške Fife, narejene za posrk cekina iz žepov navdušencev nad žogobrcno Ligo prvakov. Količina vsebine resda še vedno ni taka kot pri veliki sestri, določene pomanjkljivosti igralnega sistema ostajajo, taktične možnosti so omejene, večigralstvo je do obisti staromodno in malo bi morali zadevo obmetati z insekticidi. Toda dobrih plati je nemalo in naposled je EAju uspelo izdelati spremljevalko Fife, ki kupcev ne podira od zadaj z drsečim štartom, kot se je zgodilo pri inkarnacijah 2004-2005 (J139, 49) ter 2001-2002 (J105, 68).

Prevzel sem nadzor nad madridskim Realom in predsezono smo začeli odlično. Imenski rival Sociedad je rutinsko padel in čudovito poustvarjeni Santiago Bernabeu je hrumel od navdušenja.

Osrednji problem vmesnih odvrtkov Fif, ki jih Electronic Arts nagonsko izdajajo ob svetovnih in evropskih prvenstvih ter spopadih najboljših klubov, je od nekdaj količina vsebine. Medtem ko Fife in Pro Evi vsebujejo mesece trajajoča ligaška prerivanja in tako klube kot reprezentance, World Cupi, Euro Cupi ter Champions Lignji dostavljajo kratka tekmovanja s samo enimi od teh. Naslovni način CL07 v celoti odraža to tradicijo: na kupu se znajde dvaintrideset lani kvalificiranih moštev, od Bayerna do Thessalonikov, od Donetskega do Chelseaja, in piči miki. Kaj dosti razen urejanja postav, izbiranja formacij in določanja izvajalcev prekinitev ne moreš početi, vsa pozornost je osredotočena na elitno tekmovanje. Spletni multiplayer prek strežnikov EA Sports Online je hiter in neproblematičen, a zopet pozna le običajne tekme eden na enega, enako kot povezava z IP-naslovom ali združitev po lokalni mreži. Medtem ko lahko na enem peceju igra do osem ljudekov, je nalinijskost v katerikoli obliki omejena na dvojico. Hkrati pozabite na simpatični ticker iz Fife, simuliranje Lige skozi tedne virtualnega urnika in podobne naprednosti. V objemu lastnega računala (ali PS2, da bom fer) se ubadaš še s treningom in okrog petdesetimi dokaj težkimi izzivi, ki navdih jemljejo v 2006 FIFA World Cupu. Tu si postavljen v kočljive situacije, kot je vodstvo Milana doma proti Barci s štiri proti nič v 58. minuti, na tebi pa je, da v koži Špancev zmagaš. Za uspehe dobiš navidezne točke, za katere si v še bolj navidezni trgovini privoščiš nove žoge in štadione. Med njimi je blazno oglaševani Uefin z zvezdno streho, ki pa pride do izraza le pred tekmo.

Bolj kot sta domača in prvakovska liga napredovali, bolj smo tonili v drek. Sodu je izbila dno tekma, kjer je Abramovičev Chelsea še pred polčasom vodil s tri proti nič. Kupil sem korobač in si dal duška.

UEFA 2006-2007 Champions League
založnik: Electronic Arts
objavljeno: Joker 165
april 2007

78
čista lepota nogometne igre
solidnost novega načina the treble
dobra umetna pamet
odličen zvok in lušten videz
polna licenca seka
izboljšave glede na Fifo ...
... a pomanjkljivosti ostajajo
treble se začne vleči
staromodna nalinijska plat
zamudni meniji
okvirčki:

Himnarjenje