IGROVJE
stranka » igrovje » pc » Jade Empire
Jade Empire

Mojstra Sneti-O Koli Kepe in Jager Chi Stoyi Mu v konfucijanski debati o tem, kako vol ostane vol, čeprav se še tako trudi oponašati tigra.

Prizorišče: kadilnica & opijalnica v Templju Žadetitnega Nefrita vrhom Hriba Opice, Ki Dviga Rep, Kot Bi Jedla Feferon. Soj smrdljivih bakel ovija strebriče dima, ki se vijejo iznad dveh starikavih, bledikavih postav razmršenih brad ter porumenelih oblačil. Eleganca gibov, s katerimi k ustom kot pergamentna stroja primikata cevi orjaških pip, je očitna celo v večni poltemi ? kot bi bilo v njiju skrite neznansko več moči, kot se zdi na prvi pogled. A hkrati se ju drži prihuljen obup, teža krutih desetletij, ki ves prostor duši neprimerno bolj kot dimna koprena. Tihobno je; med prasketanje bakel in vreščanje poblaznelih majmunov, ki od daleč prodira mimo ornamentnih sklednikov, se mešajo le besede modrecev. Modrecev, ki sta videla več, kot sta prezrla.

Levo so slogi, ki jih lahko menjavate. A sleherni ima le par udarcev in večina jih ostane švoh.

Sneti-O Koli Kepe: Ti.
Jager Chi Stoyi Mu: Ja?
Sneti-O Koli Kepe: Prdniti moram.
Jager Chi Stoyi Mu: Itak, sifu Svinja. Ampak ni težave. S svojim Bambusovim Vršičkom bom prestregel tvoj napad in ti izvedensko vrnil trikratno, da zgrudiš se v žolci lastnih jeter.
Sneti-O Koli Kepe: Ah, tehnika Kobilje Mleko Z Otrobi se spopade s Pečenico, Ki Jo Spremlja Zelje! Kot v dobrih starih časih. Se spomniš?
Jager Chi Stoyi Mu: I, kako se ne bi. To je bil moj ultimativni napad za prefuk negativcev, ko sem ti, Izbranemu, pomagal na poti od učenca borilnih veščin v idilični obmorski šoli do obnovitelja starega ravnotežja. Naša veličastna dežela, starodavni Kitajski podobni Imperij žada, ni ničesar zmogla zrihtati sama, temveč si moral stereotipno prinoreti ti, Edini, da se je vanjo vrnil red in smo lahko velikaši spet normalno izkoriščali pravico prve noči. Se spomnim, kako sem si enkrat privoščil sladko malo Brezzobo Srečo in ves hlev njenih rac ...
Sneti-O Koli Kepe: Mojster Jager, prosim te! Opice naju bodo slišale, nekatere imajo nedolžne mladiče.

Podobo so nadgradili s številnimi učinki. Obvladači izvirnika bi opazili še nova sloga (počasni Iron Palm za dobričine in hitri Viper za zlobneže), nov meč, novega demona in art knjižico v šatulji.

Jager Chi Stoyi Mu: Toliko bolje, kar naj pridejo! Ko se jedko izpraznim vanje, bom še laže povedal, kako sem ti stal ob strani pri reševanju cesarstva spod tiranstva Lotusovih ašašinov in razkrivanju nezaslišane zarote v palači. Bistvo ostaja plitka filozofija o dobrem in zlem, poti Odprte Dlani in Sklenjene pesti kot skrajnih vodilih obstoja. Vendar razmejitev ni tako črno-bela, temveč ubira vmesne poti, pogojene s številnimi okoliščinami. Raznotere osebe, ki sva jih srečevala, so bile izdatno pripravljene na čvek in od njih sva izvedela marsikaj. Dajale so nama zanimive kveste, na moje izpade pa so se odzivale različno in z maranjem oziroma ne maranjem prispevale k mojemu nagibanju k Modrini ali Rdečini. A zaplet je žal v mnogočem izpadel kot izvleček tiste stare knjige, Vitezi stare Republike ali kaj je že. Pri Šangu Tsungu, bolj kot razmišljam o tem, bolj me ima, da bi koga na gobec! 
Sneti-O Koli Kepe: No no, saj si jih že takrat dovolj. Obilno sva se tepla, ne? Jaz kot edini glavni lik, ti kot samodejni umetnopametni podpornež, ki mi je iz lotusovega položaja dajal čarobno energijo, mi pomagal pri mlatenju, mi zunaj boja dobavljal predmete ... Čeprav si se dobro preoblačil v različne osebe, ki sem jih srečeval in so se mi pridružile, ter si celo spreminjal spol (ti nagajivko, ti!), sem dobro vedel, da gre zate, kajti obdajal te je nezgrešljivi vonj pomade, ki si jo uporabljal za zatiranje parazitov na sramnih dlakah. No, vseeno sem levji delež posla opravil na lastno pest, kot bi nekdo nad mano imel nevidno oblast s Čudežno Miško in Tipkovnico, o čemer govorijo legende. V realnem času in iz pogleda od zadaj sem akcijsko, docela realnočasovno zadajal hitre in lahkotne ter močnejše & počasnejše udarce, hkrati pa z dvakratnim tapkanjem smernih knofov švigal sem in tja po prostoru kot junak povesti wuxia.

Jade Empire
založnik: Bioware / Take2
objavljeno: Joker 165
april 2007

68
pripovedno uživantska
nekaj časa privlačno tepežkanje z vedno novimi stili
pisana podoba in temu primeren nabor oseb
dobri dialogi, raznoliki kvesti
samosvoja tematika
kmalu postane enolična, omejena in prelahka
dosti premalo bojevalne ter frpjske raznolikosti
trapasta kamera in hrošči
zgodba se preveč opira na KOTOR
malo izboljšav glede na izvirnik za xbox
okvirčki:

Vse izvira nekod