IGROVJE
stranka » igrovje » pc » PoxNora
PoxNora

Navi

Hudičeve podobice in figurice se dopadejo mnogim, a nemalo ljudi izgubi pogum zaradi manka soigralcev, visokih stroškov ter samozadostne nedostopnosti, s katero izkušenci strašijo novince. PoxNora je za take kot nalašč, obenem pa bo zaradi globine pritegnila tudi prekaljene.

Doseg krepel je različen in takile strelci pridejo zelo prav za redčenje nasprotnikovih vrst.

Gre za spletno namiznico, ki prvine Magica in Mage Knighta pokuha s frpji ter poteznimi strategijami. Namesto kupčka kart imaš dvajset 'run', namesto mize pa luštno, ne preveliko pokrajino. Vlogo mane prevzame slična snov, imenovana nora. Z njo kličeš lepo animirane pošastke in bliskaš s coprnijami, vse v službi osrednjega cilja: zravnanja sovražnikovega svetišča z zemljo. Pomembni so divji izviri, ki prinašajo dodatna sredstva in mesta za priklic enot, da nisi omejen na ozek pas ob bazi. Striclji vsako potezo prejmejo določeno število akcijskih točk, ki jih lahko porabijo za premike po na kvadratke razdeljeni karti, napad ali katero od posebnih sposobnosti. Teh in drugih podrobnosti je malo morje, zato so se potrudili z rojem pojasnjevalnih oblačkov.

l Ker so poteze časovno omejene, je treba imeti hitre misli in prste, sicer te cincanje pokoplje.

Pri vsem tem je najlepše, da se lahko zabavaš docela zastonj. Po registraciji na www.poxnora.com namestiš najnovejšo različico jave in klienta z igro, nakar imaš na voljo šest demonstracijskih kupčkov kart. Špil teče v brskalniku in začetnikom je namenjena vrveča kamra za trening, kjer nasprotnika najdeš v trenutku. Partija traja od nekaj deset minut do krepko čez uro in s predpripravljenčki se je moč do sitega naigrati.
A ker je reč tako privlačna in dodelana, bo kreditna kartica kaj hitro klicana k nakupu lastnih run. Pri tem se je nujno brzdati, saj je cena virtualnih pakeljcev zelo podobna onim za resnične busterje! Vendar hkrati sestavljanje kupčkov premore taisto draž in zasvojljivost kot v MTG, čeprav je tonamensko spletno orodje nekam okorno. Kmalu bo izšla že tretja razširitev in tako bo vseh run okrog tristo, frakcij oziroma klanov pa je zaenkrat osem. Tu velja kot pri barvah Magica izbrati eno ali dve, saj večje število run iz enake skupine prinaša konkretne prednosti v slogu večje moči junakov ali odpornejšega stolpa. Poleg tega bitja iz bojev prinesejo izkustvene točke in jih je moč nadgrajevati, česar v preizkusni verziji ni. Seveda k vsemu temu sodi živahna internetna skupnost s forumom, klepetalnico in oddelkom za mešetarjenje & dražbe. Napovedani so celo turnirji z denarnimi nagradami in tele poksimone očigledno čaka lepa prihodnost. Preizkus obvezen! 

PoxNora
založnik: Octopi
objavljeno: Joker 165
april 2007