IGROVJE
stranka » igrovje » pc » The Sims Life Stories
The Sims Life Stories

Retro

Začeli ste brati opis igre iz serije Sims, ki ni razširitev, paket zduvza ali karkoli se bo EA še spomnil za to dobičkanosno franšizo. Stories so ločena veja družine, ki je sicer videti in se igra identično drugim Simsom. Zato pozabite na to, da bi z njo uporabljali vse tiste spiratizirane, ee, nakupljene dodatke za The Sims 2.

Igranje prekinjajo takile povzetki poglavij, kakor se med pogovori izpisujejo resnični dialogi.

Glavna novost je zgodbovni način, ki prinaša ločeni zgodbi, moško in žensko. Obema je skupna povsem ljubezenska tematika, pri čemer so si celo dogodki marsikdaj zelo podobni. Največji minus je popolnoma linearen scenarij, saj nam špil vedno zastavi en samcat cilj. Dokler ga ne izvedemo natanko tako, kot je naročeno, zgodba ne bo napredovala. Vmes lahko sicer delamo po svoje, vendar drugačnega razpleta ni mogoče doseči. Fino je, da se liki končno zares pogovarjajo, čeprav gre spet za predpripravljene dialoge. Za več kot samo zadostno izvedbo bi sistem nujno potreboval več simultanih ciljev in interaktivne pogovore, ki bi omogočali napredovanje po različnih nitih in vejitev zgodbe. Poleg tega sem pri babji zgodbi naletel na hrošč, ko mi igra ni hotela ponuditi novega cilja, pa če sem se postavil na trepalnice. Reset in jovo na novo. No, panike ni bilo, saj dvanajst poglavij, iz kolikor sestoji vsaka od limonad, ne traja več kot nekaj uric, nakar imaš na voljo klasični prosti način.
Stories izdatno oglašujejo kot prenosnikom prijazne, saj strojno zahtevnih Sims 2 tam večina ni uspela poganjati dovolj hitro. Zategadelj si omejen na pol manjša ozemelja in samo štiri člane v družini, kar igro naredi procesorju prijaznejšo. Priredili so še vmesnik, saj kamero vrtimo s shift + WASD, in razpostavili ducat bližnjic (H za hranjenje, Y za tuš in slično).
Če si lastiš švoh računalo in Simčkov še nimaš, je nakup verjetno smiseln, saj je osnova odličen špil, četudi zgodbovni način ne doda neke vrednosti. Upajmo, da bo pri Castaway Stories, ki obetajo zanimivo zgodbo v slogu Skrivnostnega otoka, in Pets Stories drugače. Ostali pa denar namenite razširitvi Seasons za dvojko.

The Sims Life Stories
založnik: Electronic Arts
objavljeno: Joker 164
marec 2007