IGROVJE
stranka » igrovje » pc » Empire at War: Forces of Corruption
Empire at War: Forces of Corruption

Sneti

Čeprav vojnozvezdna realnočasovna strategija Empire at War (J152, 70) ni bila slaba, je bila njena obilna vsebina močno ponavljajoča se in omejena. Na nobenem mestu te ni ganila, zmage so bile vsled zabitega računalnika rutinske, heroji so z nasprotniki opravljali medtem, ko so si trebili zobe, manjkalo je legendarnih spopadov, snov, ki je koreninila med Epizodama 3 in 4, pa je bila prežvečena do nezavesti. Za grupo Petroglyph, v kateri ne manjka ubežnikov iz Westwooda, EaW ni bil ne preizkus njihovih resničnih sposobnosti, ne priča izrednega truda. No, špil se je dobro prodajal - kako se ne bi, če količkaj solidne strategije Star Wars ni bilo od pamtiveka? - in dodatek je bil sam po sebi umeven.

Takihle robotov v energetskih ovojnicah se nemara spomnite iz prvih epizod Vojne zvezd.

Podlaga je obetavna: nastopi nova frakcija, kriminalni Consortium, ki se za uspeh opira na nezakonite metode. Konzorcij vodi capo di banda Tyber Zaan in ima za podrejanje planetov na voljo sebi lastne metode. Nanje namreč pošilja agente, ki se z izpolnjevanjem nalog izborijo prostor, nakar od tam vlečejo denar, omogočajo sabotaže ter naposled ponudijo nadzor nad svetom. Pohvaliti gre raznolikost teh misij, ki solidno dolgo kampanjo (okrog devet ur) naredijo boljšo od tiste iz izvirnika. V njej se pojavi dosti znancev iz razširjenega univerzuma Vojne zvezd, štorija pa se začne pred Bitko za Yavin in spremlja Zanna, ki hoče poravnati račune z Jabbo ter se spre tako z Imperijem kot uporniki. Literarnih nagrad ne bo dobila, a vsaj obravnava nekaj novega. Konzorcij kot stran je hitra, močna in zabavna za igranje z vseh sort enotami, prav tako pa sta z dosti novostmi obdarjeni stari strani, od enot (super star destroyer, ou jea) do sposobnosti (bombardiranje iz orbite). Sprva je bila nova frakcija v multiplayerju ostudno mogočna, a so jo z zaplato ukrotili.

Zannova admiralska ladja je utelešenje grdote. Negativci z okusom živijo le v filmih in knjigah, igre še niso tam.

No, Froci korupcije kljub svežim idejam in solidni količini prijetne nove vsebine ne prinašajo opaznejših izboljšav kritičnih elementov EaW. Umetna pamet ostaja butasta, način igranja preprost, heroji so malce bolj uravnoteženi, a še vedno siloviti, vse skupaj pa je bolj paša za oči kot za strateške možgane. Priporočeno za ljubitelje izvirnika.

Empire at War: Forces of Corruption
založnik: LucasArts
objavljeno: Joker 162
januar 2007