IGROVJE
stranka » igrovje » pc » The Ant Bully
The Ant Bully

Navi na faraonke v svoji nuteli ne uspe gledati z nič drugačnimi očmi.

Igra po Hudi mravljici nas postavi v vlogo Lucasa, s katerim potom izpolnjevanja nalog obnovimo večino ključnih dogodkov iz istoimenske risanke. Ponje hodimo k članom znane mravljinčje četverice: Fugax ima čez pretepalno-streljaške izzive, Zok od nas zahteva zbiranje eksotičnih sestavin, iz katerih nam scimpra nova orožja, dočim sta Hova in Kreela usmerjeni predvsem v reševanje zablodelih nesrečnikov in kopičenje futra. Premočrtno nanizane 3D stopnje obilno črpajo iz animiranke, tako da poleg podrasti raziskujemo hišo ter z mrgolaznijo naseljene votline. Skakanje in oprijemanje robov je samodejno, nekaj je tudi plezanja in frčalnega jadranja z rožnim lističem. Z označenih mest prikličemo kamerade, ki se zgnetejo v različne oblike živih mostov in nam pomagajo prek ovir. Arzenal krepel se z osnovne palice razširi na streljala ter bombe, kar ume priti prav pri kasnejšem prečesavanju že preigranega. Za končno vrnitev na normalno velikost je namreč treba po opravljenih misijah pobasati še vseh sto ognjenih kristalov, ki so nametani okrog.

Namesto staromodnih feromonov se pri sporazumevanju na daljavo poslužimo priročnejše telepatije.

Igra se očitno trudi biti zeldaška, a ji do dotične čarobnosti manjka toliko kot cokli do elegance salonarja. Kampanja je duhamorno ponavljajoč se ribežen udrihanja po vedno enakih pajkih, stikanja za tem in onim ter občasnim brezvezniškim šefom. Pri tem je jemanje na muho nujno, vendar je izvedeno izredno slabo in nezanesljivo. Klatenje krilatcev dodatno oteži okorela kamera, ki vihtenje miši uboga veliko raje kot desno gobico na ploščku. Okrepčevalni sladkorčki so okrog raztreseni jako radodarno, če pa Lucas vseeno premine, bo vsa kazen manj žlahtno odličje ob opravljeni nalogi.
Zgodbo podajajo z betežnim grafičnim srčkom izgotovljene animacije, izsekov iz risanke ali kakršnihkoli odklenljivih dobrot ni sploh. Nekaj govorcev je resda pripeljanih iz filma, a so bolj prestižna imena nadomestili dublerji.
Ant Bully tako ne ponuja ničesar drugega kot omledno zabitih šest ur, če ne štejemo dodatnega izgubljanja časa za iskanje kristalov. Če res nimate kam z njim, potem kar. Ampak vem, da imate.

Namesto staromodnih feromonov se pri sporazumevanju na daljavo poslužimo priročnejše telepatije.

The Ant Bully
založnik: Midway
objavljeno: Joker 162
januar 2007

58