IGROVJE
stranka » igrovje » pc » Tiger Woods 07
Tiger Woods 07

Sneti se tako zrelaksira, da skoraj zaspi. Je to dobro?

Podobno kot še marsikaka druga športščina, da ne rečem igra, se je Tiger Woods PGA Tour v razvoju skorajda ustavil. Od prelomnega 2004 (J124, 89), ki je uvedel true swing - simuliranje zamaha z vlečenjem miške, smo v veliki meri dobivali razširitvene pakete za polno ceno. 05 (J136, 85) je še zmogel dosti izvirnosti in izpiljenosti, 06 (J152, 76) je že šepal, zdajšnji 07 pa je najbolj podoben nategu v vsej seriji.

Do igre bi bil manj kritičen, če bi je ne dobili ama vsako leto. Zelde recimo delajo dosti dlje in se res potrudijo. Tu pa ...

Štos je v tem, da je vsebina napram prejšnjemu letu komaj kaj izboljšana. Če je tako zato, ker je TW itak super turbo simulacija golfa (kar je), ni pomembno - naj ga pač EA kako leto ne izda in si vzame čas za hudo next-gen varianto. A bolje goldinar v roki kot ugled na strehi ... Seznam načinov je dolg, toda v primerjavi z lanskim špilom je edina prava novost modus team tour, ki nadomešča modus rivals. Team tour deluje tako, da je treba s premagovanjem nasprotnikov dotične pridobivati na svojo stran in sčasoma sestaviti moštvo, ki se bo pomerilo z ultimativnim Tigrovim. Izzivov je kar devetnajst in način je lepa popestritev, vendar je omejen v tem, da kolegov ni moč nadgrajevati kot v konzolnih verzijah. Stavim, da jih naslednje leto bo - novost!, novost!! Zopet je tu dvanajst igrišč, ki ostajajo zakoreninjena v resničnosti. Resda sta dve izmišljeni, a novega Predatorja iz 04 ne pričakujte. Tehnično jim dosti ni moč očitati, okoljska grafika je luštna. Zato pa so modeli igralcev ostareli, tako kot zvočna podlaga in delno komentar. Ko založnik na veliko oglašuje, da so novost zvoki iz občinstva (ki je, mimogrede, daleč od vzdušno gostega), veš, da je to dihanje na škrge. Mehanika ostaja na enako visoki, v primerjavi s konzolnimi verzijami očividno simulacijski ravni, s tem, da je težavnost nekoliko zvišana in prikrojena izkušencem. Kajpak ne manjka hitra, a tipična nalinijskost skozi EA Sports Online, kjer je novost povezava z ESPNom. Tako kot v Fifi 07 med tekmami po spodnjem delu zaslona tečejo rezultati in novice (ticker), v menijih pa so na voljo kratki sestavki ter občasni radio.

Tiger ostaja ultimativni nasprotnik s sprva naravnost ZF-lastnostmi. No, z veliko truda ga dosežeš.

No, nič ne more skriti dejstva, da je Tiger Woods 07 dodatek za poln evro. Če je to vaša prva golfščina, je priporočljiv, čeprav lahek ni in kaj zares dosti manj z zdaj mega poceni inačicama 04 ali 05 ne boste dobili. Dolgoletni ljubitelji elektronskega golfa, od katerih EA navsezadnje živi, pa bodo ob nakupu okrog sfinktra čutili zanimivo srbečico. Ja, kravatar, ki vas je nategnil, je bil prežet z virusom pohlepa.

Tiger Woods 07
založnik: Electronic Arts
objavljeno: Joker 162
januar 2007

70