IGROVJE
stranka » igrovje » pc » Over the Hedge
Over the Hedge

Navi je nehumana do voluharjev in medvedov. Vse za plesniv čips!

Žalostno je gledati, kako ta špil duha izrisanke, ki nosi nekaj hudo nemimogrednih in razmišljanja vrednih sporočil, iz skoka v skok bolj tlači v gvano. Zverinice izza žive meje so tu zreducirane na pogoltne beštije, željne zgolj ropanja, huliganstva in izbijanja zob vsemu, kar jim prekriža pot. Nadzorljivi so igralno povsem enaki rakun, želvak, dihurka in vevericelj. Izberemo dva, ki okrog harata v paru, ostala zalega je v vlogi pomagačev. Štorija, če ji sploh lahko tako rečem, se prične ob koncu one iz risanke in nam v tipični maniri licenčnih akcijskih pustolovščin servira niz z nalogami opremljenih 3D stopenj. Buljimo jih skozi snemalo, ki z lončnicami nima skupne le ukoreninjenosti, marveč tudi bistrost.

Nesramnež, kako si drzneš! Eau de skunk sem kupila v Parizu, ti mi pa prijavljaš, da mu manjka prefinjenosti!

Recept praznjenja ene hiše za drugo se začne ponavljati, še preden se dobro začne, in v navezi z lahkostjo si gre veke maltene podpreti z zobotrebci. Skakaje in vihteč orožjeca klofutamo horde blesave, a odporne zombijevske golazni, udrihamo po stikalih, lučamo kameradom nakradeno špecerijo, branimo naloženi voziček in slično. To bi trajalo kakih šest

V tej podigri moramo sami ali v družbi izmed gomazeče množice naciljati zapovedano beštijo.
ur, vendar je moč na dveh tretjinah kampanje nabasati na ščurka, ki neha šteti nakradena živila, onemogoči odkljuk naloge in s tem prepreči nadaljevanje. Z mlatom po tipkovnici ali ploščku more drugi lik, ki ga sicer vodi abak, kadarkoli prevzeti živ soigralec. A s tem je kljub dobrim namenom v samotništvu nemalo težav. Igra sama od sebe neredko prestavi v društveni način, da ne omenjam zmešnjave z določitvijo nadzornega igratorja vsakič, ko jo na novo zaženemo. Vse bolj razpenjeno lazenje v nastavitveni meni je stalnica.
Dodatnega materiala je malo, saj na odklep čaka nekaj zanikrnih animacij (izsekov iz risanke ni, čvekajo pa seveda oponašalci), pesmic ter znamkastih sličic, plus mini igerno dirkanje, zaletavanje in demoliranje. Slednje bi v paru celo znalo kazati znake zabavnosti, a le v primeru posebej nezahtevne otročadi. Skratka, gre za piš izpod dihurjevega omela, ki se mu ogneš, ako je le mogoče.

Over the Hedge
založnik: Activision
objavljeno: Joker 162
januar 2007

45