IGROVJE
stranka » igrovje » pc » Beer Tycoon
Beer Tycoon

Neverjetno, a Yohanu se je pivo ravnokar do amena zagabilo.

Od leve firme, ki je razvila Prison Tycoon (J146, 51), res ne gre pričakovati uspešnice, toda Beer Tycon zlahka postane sopomenka za najslabši tajkun vseh časov. Ideja je izvirna - vodenje pivovarne, kar obsega za zvrst klasično početje, od postavljanja stavb na vnaprej določenem zemljišču do sestavljanja receptov in igranja s prodajno politiko. Vendar je izvedba - ceni 35 EUR navzlic - tako amaterska, da se ti dvigne predvčerajšnja večerja. Ob namestitvi je dobro, da znate nemško, v špilu so prevodi katastrofalni, ponekod jih kar ni, črke marsikje silijo iz okvirjev. Igra občasno brez razloga do konca obremeni sistem, in to kljub nameščeni zadnji zaplati in dejstvu, da ima računalo desetkrat več pomnilnika od njene velikosti.
Izbirati moremo med tremi pivopivskimi državami (Belgija, Velika Britanija, Nemčija) s samosvojimi okusi, čemur prilagajmo recepturo piv. To počnemo s kombiniranjem kakih petdesetih vrst hmelja, ječmena, kvasa in začimb. Izbiramo še med tremi velikostimi fabrike (mikro, srednja in velika), kar vpliva na prodajne številke in posledično na strategijo omejenega marketinga, ki veli, če bomo oglaševali v lokalnem časopisu ali pak na CNNu. Deseterica objektov (transportna skladišča, fermentacijske hale, fabrške gostilne) in trije ducati slične notranje opreme (sodi, kotli, polnilna mašinerija, šanki) ne premorejo niti malo duše in ves pivovarski kompleks v veličastni sivini deluje bolj kot asfaltna baza. Zvok in zvočni učinki so na ravni urejevalnika besedil, počasna, nenaravna kamera pa z zjebano orientacijo dodatno skrbi, da začno celo največji mišji virtuozi hitro kleti vse Germane nazaj do Sasov in Svebov. Nekaj vtisa bi rešili kak pameten scenarij, kampanja, nemara naključni dogodki. Jok, brate, v Beer Tycoonu ne. Cilj je samo obrniti čim več denarja v prostem poslovanju, kar dosežemo s soslednim optimalnim delovanjem vseh stavb v verigi pridelovanja piva. Tega varimo po receptu, za katerega upamo, da bo lokalcem povšeči, nakar skušamo zvarek čim bolje prodati na trgu ali v tovarniškem barčku. Izvažanje odpade.
Skratka, manj od sedmih pirov in dveh tekil v riti ne priporočam, če si želite naložiti ta pijančev izbruhek. Potem je itak vseeno, ali buljite v zaslon ali treskate z glavo ob tipkovnico.

Beer Tycoon
založnik: Frogster Interactive
objavljeno: Joker 162
januar 2007

11