IGROVJE
stranka » igrovje » pc » The Sims 2 Pets
The Sims 2 Pets

Retro

Ne glede na kvaliteto Ljubljenčkov bo dodatek gotovo šel za med, saj so se od vseh sedmih dodatkov za prve Sime najbolje prodajali Unleashed, torej poredne muce, lumpi kužati, tihe ribice in hrčki na kofeinu. In še marsikaj zabavnega, česar tokrat nismo deležni. Kje so želve? Dodatnih stvari, na primer vrtnarjenja in peterice novih karier iz dodatka za prvenec, v Pets kratkomalo ni. Imamo pa malenkost izboljšan vmesnik in novo linijo pohištva, juhej.

Papigo sem poimenoval Sneti, hrčka pa LordFebo. Ne glede na odličen pedigre sta se stegnila od lakote.

Najpomembnejši del so mačke in psi, ki v gospodinjstvu nastopajo kot člani družine, a brez neposrednega nadzora nad njimi. Pri stvarjenju imaš proste roke, saj lahko sestavljaš poljubne vzorce dlake, pik in lis v več plasteh, spremeniš sleherni detajl smrčka, ušes, nog in kožuha ter za konec zakoličiš značajske lastnosti. Pameten maček se bo hitreje priučil odlaganja odpadkov v peskovnik in igriv kuža bo poskočnejši od lenobnega zaspanca. V pomoč pri široki paleti možnosti so predpripravljene pasme, 72 za male in velike pse (buldogi, prinašalci, dalmatinci ...) ter trideset mačjih vrst. Poleg ustvarjalne poti do novega štirinožca so na voljo posvojitev iz zavetišča, nakup v trgovini z živalmi ali kar sprejetje naključnega potepuškega muca v naš topli dom. Zlasti primerna je posvojitev, saj lahko dobite mladička, ki ga sami ne morete ustvariti razen po običajni biološki poti. Woohoo med isto vrsto!!! Neznanec, ki je posilil ovco - prste proč!
Vsekakor so Pets neskončno ljubki. Simpatičnost in ljubeznivost tečeta v potokih, ko v naročje vzamete nebogljeno mucko ali komaj donošene kužke. Potem gledaš, kako se kobacajo na preveliko blazino, skoraj padejo v skledo s hrano, lovijo lastni rep in jočejo za izgubljeno mamico. V obogatenem katalogu pohištva hitro najdeš vse potrebno za njihovo udobno bivanje: košare in blazine za spanje, sklede za hranjenje, posode s peskom za opravljanje potrebe in igrače za grizenje ter praskanje. Vendar jih je treba uporabe vse te robe naučiti, saj se v nasprotnem primeru hitro zgodi, da bo sranju namenjen parket, brušenju krempljev pa novi fotelj. To storimo s pohvalo in grajanjem po vsaki opravljeni pasji ali mačji akciji, seveda glede na to, v katero smer hočemo spraviti prihodnje obnašanje. Zraven teh navad lahko odrasle živali naučimo posebne ukaze, kot so dajanje tačke, igranje mrtveca, prevračanje in lajanje na ukaz. Med zanimive dobrote spadata pošiljanje živali v službo, kar lahko bogato doprinese k financam, ter papiga, ki jo lahko spustimo iz kletke, da frči po stanovanju, in jo celo učimo govoriti. Bolj apn so hrčkoidi in akvarij za ribe, kjer velikega veselja ob opazovanju kletke ni. Pets nadaljujejo tradicijo fantazijskih stvorov, saj se zombijem, vampirjem in robotom od prej pridružijo volkodlaki. In to je hkrati vse, kar je omembe vrednega. Ajde, lahko povem še za enciklopedijo, kjer prosto beremo namige, na račun odklepabilnih ovratnic, ki jih lahko menjamo z lastniki Simov za konzole, pa raje ne bi izgubljal besed (no, bom dve: brez zveze).

Z neveliko truda sem izgotovil tole skropucalo. Upam, da bom pri otrocih imel več sreče, he he.

The Sims 2 Pets je po kakovosti nekje na spodnji meji predhodnih razširitev, skupaj z Univerzo - kar pa ne pomeni, da je zanič. Ljubiteljem franšize bo povrnila denarce z veseljem ob čohljanju kosmatincev, čeravno ni niti približno tako inovativna kot Open for Business ali z dobrotami naphana kot Nightlife. Če bi dodali kako novo službo, svež avtomobil ali vremenske pogoje, bi bil verjetno bolj navdušen. Glej no glej, zadnje so napovedali za peti dodatek, Letne čase. Se vidimo na snegu!

The Sims 2 Pets
založnik: Electronic Arts
objavljeno: Joker 160
november 2006