IGROVJE
stranka » igrovje » pc » Dungeon Siege 2: Broken World
Dungeon Siege 2: Broken World

Jager

Večina dodatkov akcijskih frpjk prinaša enake novosti - še več kvestov, orožij, urokov, pošasti, ozemlja in morda kak dodaten lik ali raso. V tem pogledu Broken World ni nobena izjema. Štorija se nadaljuje po pogubi princa Valdisa, glavne šefetine iz osnovne kampanje. Z njegovim poginom je deželo zajela nova kataklizma, ki je pustila na tisoče mrtvih. Za katastrofo večina preživelih sedaj krivi našo druščino, a ker Aranni preti nova nevarnost v obliki poslednjega temnega maga, nas za pokoro pošljejo nad novo nadlogo.

Kot da špil ne bi bil že dovolj zaguljen, so novi sovragi še imuni na nekatere specialke. Umiranja je nemalo!

Za igranje dodatka je priporočljivo imeti junaka na vsaj 39. stopnji iz izvirnika, na voljo pa je tudi pester izbor predpripravljenih herojev. Pri stvarjenju lika opaziš, da sedaj lahko igraš tudi kot škrat in da se lahko tekom igre specializiraš kot čarovniški lokostrelec (blood assassin) ali druidski bojevnik (fist of stone). Oba poklica imata sicer svoje veščine in specialke, ki pa so vse preveč podobne obstoječim. Ker Dungeon Siege ni ravno igra po D&D-pravilniku in ker izbira rase ne vpliva na učinkovitost poljubnega poklica, še manj pa na reakcije neigralskih likov na našo pojavo, je vse skupaj le stvar osebne izbire. Najbolj dobrodošla novost so bržda trenerji, ki ti za nekaj drobiža povrnejo točke, ki si jih vložil v določeno razvojno drevo, tako da ni več bojazni pred zavoženimi heroji. Ker so igralci tarnali, da so cepanice prešvoh, je sedaj moč najti recepte s kombinacijami reagentov, s katerimi ti lahko v mestu zacoprajo malenkost boljša krepela.
Po predstavitveni plati je dodatek na ravni izvirnika, kar pomeni, da so vsi dialogi govorjeni, medtem ko se v ozadju občasno sliši fušanje orkestra. A ker je grafični pogon še vedno le izboljšana različica tistega iz prvega dela, se mu pošteno pozna zob časa. K boljšemu vtisu nič ne pripomore neprestano haranje po področjih s prežvečenimi, že videnimi teksturami. Takisto moti neprestano uletavanje velikih skupin nesramno močnih pošasti in posledično še večje zanašanje na specialke kot poprej. Vsi novi uroki, bridka rezila in živali ti pri klanju okoli treh ducatov novodošlih kanalj namreč ne pomagajo dosti, saj imajo sovragi ogromno energije, tako da v vročici bitke samo upaš, da se ti bodo specialke napolnile pred crkotom celotne druščine. Postranska opravila so takisto slabša kot v izvirniku, saj od igralca običajno zahtevajo le umor kake posebne zverine ali prinos predmeta iz oddaljenih predelov dežele. Mini karta je nepregledna in se po njej skorajda ni mogoče orientirati, zaradi česar kar na slepo haraš po skrajno enolični pokrajini. Groza!
Sesuti svet torej prinaša standardne novosti, ki izkušnje ne izboljšajo prav dosti in ne odpravijo bedastoč od prej, tako da ga gre priporočiti le največjim ljubiteljem. Kup enoličnih kvestov, nekaj novodošlih gnusob, petnajsturna kampanja in nič kaj inovativna poklica niso zadosten razlog za nakup. Slo po tamanjenju golazni boste gotovo bolje potešili s Titan Questom ali kakim drugim aktualnim naslovom.

Dungeon Siege 2: Broken World
založnik: Gas Powered / Take 2
objavljeno: Joker 158
september 2006


 
sorodni članki