IGROVJE
stranka » igrovje » pc » Coffee Break
Coffee Break

Če bi Navi pila kavo, bi ji ob tej brozgi dejansko pognal rep.

Ker so poleg drugih zabavnjaških produktov tudi igre cirkuško ogledalo družbe, Pavza za kofe na prvi uč ne deluje napačno. V mešanici simovščine in pustolovščine namreč postanemo uslužbenec firmice in se v papirnatem vsakdanu bodemo z gordijskimi vozli medosebnih odnosov, trenj, spletk ter nagajanj. Kako zabušavati in ob tem vleči lepo plačo, je pač veščina, negovana sedemdesetkrat bolj od onih, ki prinašajo žulje in zvišano dioptrijo. Izbiramo lahko med starima pisarniškima mačkoma Johnom in Davidom, od katerih vsak premore po dve misiji in način za prosto igranje. Misija traja en delovni teden, koder sleherno jutro fašemo gomilo službenih zadolžitev s slogu sestankov, klicarjenja strank in fotokopiranja. Te moramo od devetih do sedmih tekočega dne opraviti sami ali pa jih z nekaj spretnosti poturiti naklonjenim drugom, sicer kmalu letimo na cesto. Pomen uradnih nadlog je v odžiranju časa za stremenje k drugemu, osebnemu setu ciljev, ki obsega predvsem nagajanja in manipuliranje s sodelavci v svrho reševanja lastne riti. Tako skušamo prikriti sumljivo porabo keša ob računovodskih pregledih, potunkati komolčarskega sodelavca, odgnati grozeče nove investitorje in podobno.

Pri sestankih nam za akademskih petnajst še pogledajo skozi prste, kaj več pak plačajo z disciplinsko klofuto.

Ko zjutraj krmežljavi pricapljamo na tlako, najprej skeniramo seznam nujnosti, nakar sledi verbalno nadlegovanje sodelavcev za izbrsk dodatnih informacij. S kom spi ta, a je uni res peder, šefica skriva v predalu vibrator! In podobno. Tu pridejo na dan simovski vključki: koliko se bo osebku ljubilo ubadati z nami, je odvisno od kvalitete odnosa, ki ga z njim furamo. Za količkaj pomoči bo treba razmerje nabildati in včasih bo zadostovala že stopnja

Kljub mnoštvu kredenc z obeti radostnega brskanja ni nič, ker je večina praznih in neuporabnih.
bežnega poznanstva, nekaterih lumparij pak ne bomo mogli zakuhati brez podpore trdnih prijateljstev. Okej, vse lepo in prav, saj tako reči delujejo tudi v resničnem svetu. Ampak način in plehkost tkanja socialnih vezi je globoko v sigmi. Prevladujeta dve metodi: mlatenje prazne slame in nalivanje nesrečnika s kavo iz avtomata. Enega v vsej bajti. In to v dolgem, odročnem hodniku. K nepriročnemu kofeinskegemu lezenju v (srčne) anale smo se prisiljeni zateči, ko izčrpamo vse vedno enake puhloglavosti, kar se zgodi dokaj hitro. Če je osebek za naše leporečenje slučajno povsem imun, se z njim največkrat ni vredno baviti. Vsekakor je ukvarjanje s simsastimi posiljenostmi vnebovpijoče podebiljeno in pripomore le k topoglavemu oteževanju pustolovske plati. Mar bi vdelali inteligentne dialoge in pametne namige, ne da napredek temelji na sreči ter potrpljenju. Med slepim nadlegovanjem folka bomo v primeru krompirjevosti hipoma na vroči sledi, spet drugič bomo moronsko letali od enega do drugega, klikali ene in iste butaste enovrstičnice ter kot ubrisani kupovali podkupovalne kavice. No, alternativna raba brozge v plastičnih lončkih obsega razne zlonamerne dodatke v smislu uspaval in odvajal, ko bi denimo radi kako pisarno izpraznili za nemoten izmak nujnega predmeta. Vsaj nekaj.

Naknadno zastrupljanje pice z žvarovino je možno le pred sekretom, ne pa tudi, ko futer ždi na mizi v pisarni.

Igra je tako glede razgibanosti na ravni tapisona posebno dolgočasno sive barve in niha med otročjo lahkostjo in odbijajočo zagovednostjo, zlasti ko zavaja z več ponujenimi potmi in se po pol ure zaganjanja izkaže, da je prava le ena. Grd primer je špijonerstvo opravljivcev, kjer vsi namigujejo na voki-tokije, na koncu pa moraš zlora

Lila pomeni, da nas oseba malikuje in med čvekom iz čefare spušča srčke. Tudi če je dec.
biti diktafon. Ker vse fore užijemo v prvih dveh urah, je nadaljnjih šest ubadanja s kampanjami čista izguba časa. Verjetno tudi ni junaka, ki bi šel ribat prosti način, kjer naloge hočejo, da ujeziš ali razveseliš določeno število toliko ljudi. Dejansko izvajanje tega bi glede na 'naprednost' teh mehanizmov imelo posledico skrčenje možganov na velikost čičerike.
Kjer je tejle podobna povzpetniščina 7 Sins premogla vsaj raznolika prizorišča in bila predvsem zelo seksuljasta, v Coffee Breaku nenehno buljimo ene in iste škise, ki samozvani poredni naravi igre in izpuščanju srčkov navkljub sploh niso povaljivi (razen enkrat, ko kamera ostane za zaprtimi vrati). In čeprav Grehi neke turkizno modre globine niso nudili (fasali so oceno 57), je bila njih špilaška izkušnja vseeno nekajkrat boljša od tele pisarniške podhranjenosti, katere najsvetlejši adut je živobarvna podoba. Pa še ta je daleč od naprednosti. Odmor za kofe pa tak, če ob njem dobiš akutni napad narkolepsije.

Coffee Break
založnik: Abell / Digital Jesters
objavljeno: Joker 158
september 2006

38
risankavost
v srži neslaba zamisel
nič kratkočasnosti in raznolikosti
zanič simsasta in pustolovska plat
bebavi dialogi v francoski angleščini