IGROVJE
stranka » igrovje » pc » Bone: The Great Cow Race
Bone: The Great Cow Race

Navi

Druga od devetih epizodk luštkane pustolovske nadaljevanke Bone kratko in ne prav požegnano predhodnico namudri v skoraj vseh pogledih. Z izjemo brezzveznega viledanja so tečne mini igre odpikali ter jih nadomestili z zajetnejšo mero neproblematičnih, a kul ugank. Klasičnemu predmetovanju in klepetanju so pridali par manj običajnih, denimo pesnjenje, muzikaljenje s kastrolami ter ustvarjalno komolčarjenje med dirko. Je pa pogovarjanja kar malo preveč in ker bojevitega plahutanja rjuh z vrsticami niso nič kaj omilili, to čvekarijo naredi manj prijetno, kot bi lahko bila. Vseeno se splača potrpeti in odsluhati vse, saj izvemo marsikaj ozadnega. To v primeru nepoznavanja stripa vzdušju precej koristi.

Osorni veletrot se patetičnim poskusom zadimljenja le krohoče. A tudi za njegovo rit raste šiba.

Dodatno dimenzijo pričara Dnevu lovke podobno svobodno preklapljanje med trojico likov, ki ga v avanturah že lep čas nismo videli. Fone se tako preganja po sejmišču in želi potom darilc & rim staliti srce prikupni Thorn, medtem ko Phoney in Smiley tlačanita v krčmi, klekljajoč spletke okrog stav na tradicionalni sejemski kravji dirki. Dejanja enega vplivajo na možnosti drugih dveh, zato je v primeru zatika največkrat na mestu menjava kostka. Vdelani pomagalnik pri izkušenem pustolovcu bolj kot ne sameva, a to gre igri vsled namenjenosti sleherniku šteti zgolj v plus.

Da ni vse predvidljivo umirjena klasika, poskrbijo umazani triki v prismojenem krosu mlekaric.

Štiri ure prisrčnega starošolskega pustolovljenja veljajo 13 dolarjev, kar ni švoh in je glede na dvakrat krajšo enico precejšen napredek. Telltalovci upoštevajo odzive na svoje nanizalne poskuse, tako da se glede prvega dela Sama in Maxa 2, ki ga kanijo lansirati jeseni, verjetno ni bati.

Bone: The Great Cow Race
založnik: Telltale Games
objavljeno: Joker 156
julij 2006