IGROVJE
stranka » igrovje » pc » Hard Truck Tycoon
Hard Truck Tycoon

Yohan kamionđija faše picajzle v Teksasu.

Pri Hard Truck Tycoonu človek potrebuje natanko četrt ure, da ugotovi, da gre za bledo kopijo Transport Gianta, ki je bleda kopija Transport Tycoona. Pri ruski Buki izdelana reč je zapakirana v neoptimizirano industrijsko ohišje predpotopnega motorčka, ki vseeno zahteva zadnji krik hardverske tehnike. Že to, da se na moji nadpovprečni mašini scenarij nalaga par minut, naključno generirana karta pa trikrat dlje, nakar sem na silno majhnem zemljevidu priča skoraj komodorjevski grafiki, je več kot zadosten razlog, da oceno zbijem v poden. A ni še konec. Premikanje po zemljevidu je zatikajoče se, posebej če spreminjaš oddaljenost in vidni kot. Namečkoma ta ni prost, kot bi glede na strojno požrešnost pričakovali, temveč klasično fiksiran na štiri možnosti.

Tako na uč so izrisi mest videti še kar v redu. A to so le Potemkinove kulise, ki jih srečamo povsod.

V osnovi imamo na volji dve prednaloženi karti (Texas in severozahod ZDA), vsako v treh različicah: peskovnik, opcijske pogodbe ter obvezne pogodbe. Kampanj ni. Pri prvi izbiri vozimo prosto za keš, v drugi nam ponujajo še pogodbene prevoze, ob tretji ponujenih ne s

Deset mest in petdeset industrijskih objektov. Welcome to Texas. Kjer je vse največje, kar po tej igri ni soditi.
memo zavrniti. Zemljevid si lahko ustvarimo sami, toda uvoza izdelkov navdušencev ni. Samo igranje poteka po ustaljenem sistemu: na zemljevidu preveri, kje je za kako robo povpraševanje večje od ponudbe, kupi tovornjak, najemi šoferja (ta del je edini originalen), izdelaj spremljevalne objekte, določi pot in služi. To je to. Opravka imaš tudi s konkurenco, ki ji dirigira računalo na osnovi nastavitev njega inteligentnosti.
Vmesnik je sicer intuitiven in dovolj izviren, da ga ni moč obtožiti plagiatorstva, medtem ko je izbor tovornjačkov količinsko zadovoljiv. Povrhu se novi modeli skozi čas dokaj držijo realne časovnice. A kljub tem podrobnostim gre za skopiran, nedodelan, neoptimiziran in dolgočasen naslov brez trohice špilavnega potenciala. Tovornjakarsko, ni kaj.

Hard Truck Tycoon
založnik: Buka / ValuSoft
objavljeno: Joker 153
april 2006

17