IGROVJE
stranka » igrovje » pc » Crazy Frog Racer
Crazy Frog Racer

Navi pri testu čezlesnosti pogrne na vsej črti.

A ding ding ding ding dididing ... Zdrav mozeg v samomor pahneče medmetovanje psihotičnega žabca z mobidičnežev in lojtrc popularnih sviralic je zdaj še odpuljena dirkačina po zgledu nadmočnega Mariovega kartaštva postalo. Osmerica prismuknjenih šoferjev (odklenljiva je še tank-krava) različnih hitrosti, okretnosti, pospeškov in korpulentnosti v trapastih šajtrgah divja po zvijuganih progah, drug po drugem udrihajoč z raznoraznimi krepeli. Žabjedrč je v nasprotju z barvito vodovodarsko spoliranostj

Žetoni omogočijo nažiganje s pokalicami, šraufi pa uštimajo zjahano karjolo in preprečijo prerani konec dirke.
o raznolikostno precej na psu, saj ducat pist sliči ena drugi kot mrest mrestu. Povsod se furaš po ringlšpilsko speljani avtocesti, občasno skakalnično frčeč po luftu in v loku bruhajoč ob ostrih ovinkih. Neodpustljivo je, da ob vseh teh šikanah ni vdelano njih dričajoče sekanje ali skakanje in je najzvitejša tehnika rahel spust gasa. Če pa se nesrečno zakantaš v kakšen zid, zna biti odkačevanje precejšen problem. Tudi pri rabi orožjec ni posebne globine: ko si na čelu, naprdevaš mine in greniš življenja luzerjem zadaj, itak omedlevajočim vsled tvojega metanskega izpuha, dočim so rakete, laser in atomski buzdovan pogojno uporabni za tamanjenje onih spredaj. Nadzor ni najbolj natančen in posedovanje ploščka je skorajda nuja. Puščavniško moraš za prebitje skozi štiri pokale, pri čemer je zadnji enourni maraton skozi vse prejšnje proge, šišniti tristopenjsko sposobne sovrage, medtem ko lahko v navezi z živim tekmecem na razdeljenem zaslonu dirkaš ali se v treh med kampanjo odklenljivih arenah kot pri Kartovih balončkih pokalično mikastiš.

Proge so večinoma precej dolge in duhamorno nežidanih barv. Tudi krajšnic in podobnih naprednosti v njih ni iskati.

Drži, da zna Crazy Frog Racer v dveh dogajati in hecnih, otrokom prijaznih vozilščin za abake ni ravno deset na vsak krak. A do prave žurerskosti kljub nadležni nalezljivosti bombedomanja tej bledi, podhranjeni, kopirantski in enolični kvakariji manjka še dosti.

Crazy Frog Racer
založnik: Digital Jesters
objavljeno: Joker 152
marec 2006

57