IGROVJE
stranka » igrovje » pc » Star Wars Battlefront 2
Star Wars Battlefront 2

Silni Silin Sneti ve, da Vojne zvezd ne bo nikoli konec. Suks.

Naj me poonegavi vzburjen rankor in mi Džaba d Hat otre mastni jezik v naprsno dlačevje, ker v buči nenehno zamenjujem besedi Battlefront in Battlefield! Slike za ta opis so označene z imeni battlefield2_*.jpg, zaradi česar DarthFebo že brusi j

Crne nindže Maca Winduja ne bo anbedn jebau, zlasti ne pajkovsko zmene z bunko namesto korpusa in radarskim talarjem, kjer bi moral biti nos.
edrsko konico, in skorajda sem zabluzil pri pisanju naslova. Res moram goltati več železa namesto svinca, ki me obsipava v vedno novih streljankah ...
Če je bila taka zmedenost pri enici (J135, 79), direktni izpeljanki Battlefielda 1942, upravičena, zdaj ni več. Pandemic so zasnovo, katere srž tvori način conquest (zavzemanje in držanje nadzornih točk), razširili z modusi ujemi zastavo z enim ali dvema kosoma dragocenega blaga, XL (spopadeta se veliki vojski) in hunt, tekmo, katera od dveh strani bo prej pobila določeno število pripadnikov tretje rase. Hunt je sicer bolj tako-tako in conquest ostaja najbolj priljubljen, a izbire je več kot v BFR1. Prisotna sta dva ducata kart in večina njih pokriva več načinov ter eno ali drugo vojnozvezdno obdobje (klonske vojne, spopad med uporniki in Imperijem), predvsem pa so vobče zanimive. Raznolike okolice je na pretek, od puščavskega Dantooina prek notranjosti Zvezde

Naposled iks-krilci v lovu na kravatne lovce nsio več privezani nad površino planetov, temveč sodelujejo v dramatičnih orbitalnih bitkah.
smrti in refinerije na magmatskem Mustafarju do džungelskega doma Wookiejev ter urbanega Nabooja. Dizajn je velikokje znan od prej in mestoma upokojenski, a drugje zopet svež ter mesarsko kul, zlasti ko se zbere vseh maksimalno dovoljenih 64 igralcev. Nekatere karte temu niso najbolje prirejene, druge pak so, in tu zavlada velik žur. Če v bitki sodeluje toliko ljudi, jediji kot novi liki v Battlefieldu 2 (argh!) nimajo neke vloge. Zato pa Silo in žaromeče vihteči coprniki mnogokrat odločajo o zmagi in porazu tam, kjer se število udeležencev suče okrog deset. V jedijskega viteza oziroma vsaj heroja (Leia in Han ne sučeta žaromeča) se špilavci tranformirajo v skladu s pogoji na karti. Vanj se recimo prelevi tisti, ki je najboljši, oni, ki je najslabši, ali naključnež. Hitrost, moč lightsabra, sposobnost blokiranja strelov in raba moči, kot so davljenje, potiskanje ter met rezila, naredijo iz spretno vodenega jedija mašino, s katero ne gre zobati majhnih kosmatih živalic. Zlasti ne, ker istočasno ne živita več kot dva junaka. A po drugi strani Vader, Lukec, Windu in druščina niso bogovi, niti ne tako močni, da se z njimi ne bi dalo obračunati.

Zajezdi samohodko, nastreljaj si vojačka! Hodeče vozikanje z raznoraznimi koracaji je prav kul, dokler seveda v čefaro ne fašeš rakete.

Med novosti spada še par novih poklicev za vsako stran (uporniki, Imperij, kloni, robotje ...), ki jih je treba odkleniti tako kot jedije, in vsemirsko bojevanje, ki mu je namenjena šesterica prizorišč. Jep, udejanjili so tisto, kar smo si želeli že v enici, ko smo v kravatnem lovcu frčali nad površinami planetov: znajdemo se v rešetalskem plovilu in takoj

Todle se ni najbolj zdravo zadrževati, saj bodo sovragi kaj kmalu sprožili umik mrežastega mostu in vsi skupaj bomo lepo popečena imperijska žolca postali.
priučljivo, arkadno nažigamo po sovražnih ladjicah ter križarkah, v notranjosti katerih lahko pristanemo in jih skušamo razstreliti. Ker so opremljene z ranljivimi točkami, jih lahko fentamo tudi od zunaj. Vesoljske karte niso nevemkako razgibane, saj so si po sestavi praktično identične - na eni strani ena križarka, na drugi druga, vmes par manjših fregatic in jerbas fajterjev, hojladri hum hum. Toda občutek, ko se pojaš po vesolju, nakar se zgužvaš v pristajalni dok in jameš demolirati peš, je odličen. In bolje so poskrbeli za puščavnike. Kupovati tole zaradi enoigralstva je sicer nesmisel, predvsem vsled zanikrne umetne pameti, ki temelji na šviganju sem ter tja, kretenskem iskanju poti in pogostem umiranju, ter vnovične odsotnosti pametne štorije. Ampak zdaj je vsaj na voljo solidna kampanja, v kateri kot pripadnik enote klonskih vojšačkov napreduješ od Clone Wars do Palpatina. Spremlja jo Galactic Conquest, ki združuje opravljanje misij s poteznim premikanjem flot po medzvezdni karti. Ko zapelješ floto nad sovražni planet, se preseliš na njegovo površino; če se srečata dve floti, pa pride do vesoljskega štetja reber. Kul, čeprav slaba umetna pamet zopet dvigne grdo glavo in zatre del zabavnosti, naloge pa so v bistvu multiplayer z boti.

Klonirani Lukavi Georgij predstavlja osemištirideseti del sage, za katero je nekdaj trdil, da se bo končala s šestim: Bazukasto maščevanje suhljatih robotejev!

Battlefront 2 se igra lepo in je videti pisano, malodane risankasto slasten. A ni se moč znebiti občutka, da gre za BFR1,5, ne za zaresno dvojko. Vse, kar so vdelali, bi komot lahko bilo v enici, mehanika pa je komajkaj bolj izpiljena. Oziroma je ponekje, zlasti ko se prikažejo jediji in / ali je treba opraviti z večjimi vozili (AT-ATji na Hothu), enostavnejša, manj taktična. S tem, da Battlefieldova, ee, Battlefrontova (Sneti R!) zasnova ni bila nikdar tako zapletena, da bi bila vredna večtedenskega, kaj šele multimesečnega študiranja, kot se dogaja pri kompleksnih streljankah, pretepačinah in šoferščinah. Prijetno, zlasti za SW-fanatike, a neprelomno in vsaj malo nategunsko.

Han Solo sicer ni obdarjen z žaromečem, zato pa z blasterčkom gibčno postreli pol bataljona sovragov, preden podleže. Tuj mu ni niti frontalni nalet.

Star Wars Battlefront 2
založnik: Pandemic / Activision
objavljeno: Joker 149
december 2005

74
dodatek jedijev, vesoljskega boja in novih načinov
zanimive, številne karte
razširjeno samotarstvo
lep fris
tak bi moral biti že prvenec
zopet švoh umetna pamet
ne moreš biti force lightning, Džabin gnusni ljubljenček ali gejevski robot