IGROVJE
stranka » igrovje » pc » Deluxe Ski Jump 3
Deluxe Ski Jump 3

Dodo

Če kogarkoli v Kuri pobarate o smučarskih skokih, mu bo na pamet najprvo doskočil Deluxe Ski Jump nadebudnega Finca Jussija Koskele, ki ga je rulj navkljub špartanski podobi na veliko preigraval tako doma kot po pisarnah (špil, ne Jussija). Igra je bila enostavna, a nalezljiva kot ptičja gripa, zlasti zavoljo do potankosti izdelane fizike. No, Jussi je s prvima deloma v žep nizki ceni navzlic pospravil dovolj evrov, da mu motivacija ni splahnela: skoval je zategadelj trojko in ji dodal tretjo razsežnost. A četudi je ta kul, se boste bržčas vseeno najdlje zadržali pri starem pogledu od strani.

DSJ se v tretje ni veliko spremenil in dasiravno je špil odslej v treh razsežnostih, boste najbrž največ skakali po staro - v pogledu od strani.

Igra drugih hudih pretresov sicer ni doživela, škoda le, da je odslej skakalnic zgolj šestnajst, medtem ko jih je prejšnja različica poznala dvakrat toliko. Skakalni model znova vleče kot zlodjevec in je odličen izgovor za nabijanje v mnogo na vročem stolu. Srečoma je leteči Finec s prvim popravkom vdelal možnost preskakovanja gledanja skokov računalniškega nasprotnika. Naprednih možnosti, denimo kariere in nadgrajevanja skakalca, je DSJ3 okleščen, vendar frčanje po zraku ostaja najprivlačnejše v zvrsti. Je pa za drkadžije vdelan sistem pošiljanja najdaljših skokov na uradno spletno stran, kjer so že dolgo časa uspešni tudi slovenski letalci. Ob vsem ostalem je špil orenk poceni (demo imate na ploščkovju) in tista uboga dva prešerna in pol naj Fincu na www.mediamond.fi nameni vsak, ki mu skoki dogajajo. Fant si jih zasluži.

Deluxe Ski Jump 3
založnik: Jussi Koskela
demo: natlačenka/tlačenka 138
objavljeno: Joker 140
marec 2005

85