IGROVJE
stranka » igrovje » pc » Hermann Meier's Ski Racing 2005
Hermann Meier's Ski Racing 2005

Dodo

Ski Racing 2005 - poleg za PC narejen tudi za PS2 in xbox - zaobjema vse štiri discipline alpskega smučanja (slalom, veleslalom, superveleslalom, smuk), vendar le v moški kategoriji. Zanjo si Jowood ni trudil priboriti licence FIS, podkupili so edinole gorostasnega Hermanna, medtem ko imajo imena ostalih znanih smučarjev zamenjano črko ali dve. Ker se med vratci podimo samo v vlogi močnejšega spola, so na voljo zgolj smučišča iz moškega dela tekmovanja. Toda vsa ta so verna odslikava pravih, od Wengna in Kitzbuehla do kranjskogorske strmine. Še bolj kul je občutek pri drvenju, kjer hitrost prav občutiš. Že res, da je moč z dobršno mero previdnosti brez padca speljati vsako postavitev, a po nekaj poskusih ugotovite, da je moč s tveganjem pridobiti kupe sekund. Še več, ko boste imeli vratca v malem prstu, je nujno vsaka vzeti na svoj način in ob tem misliti, kako boste prileteli v naslednja. Prav to študiranje prog, ki se odrazi v končnem času, daje igri poseben čar. Zlasti smuk je pritegljiv, pri čemer je nujno paziti, da pravilno izvedete skoke. Skoraj isto velja za super-G. Žal pa so tehnične discipline manj atraktivne, saj je jemanje količkov vsled nedodelane animacije in zanič stika s plastiko prav ukrajinsko. Motor odrivanju fižolovk ni prilagojen in brez velike mere volje ter razumevanja boste to udejstvovanje kmalu opustili. Namečkoma dostikrat frčiš od vratc v sneg, čeprav bi prisegel, da si jih vzel dobro, dočim je pri veleslalomu hecno opazovati padce, kjer smučar leti čez pol strmine in prevrne ducat kozolcev. Smuk že, veleslalom pa pač ne. Aja, pa Slovenija ima rusko zastavo?!

Občutek pri vožnji je v Ski Racing 2005 še najboljši, četudi ne popoln. Takenako je kul, da so progre res tiste prave.

Na voljo je več načinov. Najdlje se boste pomudili pri svetovnem pokalu, ki pa je izveden čudno: ker nadgrajujete smučarjeve lastnosti in odklepate tekmovanja, lahko ob napaki vožnjo ponavljate, dokler vas je volja. Nič ne bi bilo napak, če bi avtorji v špil umestili še svetovno prvenstvo in olimpijado. Oboje si sicer lahko izdelate v turnirskem modusu in odvozite minulo prvenstvo v Bormiu, a to vseeno ni to. Večigralstvo zastopa zmerom priljubljeni vroči stolček, ki je v smuku fantastičen. Spletne variante igra ne pozna, lahko pa na vsemrežo pretočite svoje najboljše čase in uživate v slavi. Ski Racing 2005 pozna tudi duhca in vsekakor je dober trening, ko lovimo svoje najboljše rezultate in opazujemo, koliko hitreje se da peljati v določenih delih strmin. Nadalje je tu urejevalnik stez in mirne duše lahko v Kranjski Gori postavite smuk. Pripravite se le na nekaj živčnosti, saj je izvedba nekam štorasta. Med male napake štejem še občasno čudne čase, saj se mi je pripetilo, da sem imel na sredini proge debeli dve sekundi prednosti in jo do konca izpeljal brez težav, a vseeno nemarno zaostal za zmagovalcem.
Traparijam navzlic ne spreglejte vsaj demonstracijske različice Ski Racinga 2005, četudi je v nemščini (polni špil je večjezičen, tudi angleški), kjer doživite vsaj kicbilško ruleto. Najdete jo na natlačenki 137 ali na www.skiracing2005.com. Splača se, saj je to najboljša frišna alpska smučarščina.

Hermann Meier's Ski Racing 2005
založnik: JoWood
demo: natlačenka/tlačenka 137
objavljeno: Joker 140
marec 2005

76