IGROVJE
stranka » igrovje » pc » Hearthstone: One Night in Karazhan
Hearthstone: One Night in Karazhan

Sneti

V Warcraftovem svetu, na katerem brezplačna kvartopirska igra Hearthstone sceloma temelji, je Karazhan zapuščen starodaven stolp, v katerem živi ča­ro­dej Medivh. Najnovejša razširitev za HS se tam pripeti neke noči, ko gre epska zabava epsko po zlu. Coprnik ponikne in sledi zmešnjava, v kateri se namno­žijo čajniki in metle, na odru se odvije čudaška predstava, iz ječe pobegne skrivenčena živad, na vrhu stolpa pa čemi azerotsko šefovje. Kupca, ki kakor pri Blackrock Mountainu odšteje prave novce ali navidezne zlatnike, čakajo štiri 'krila' s po tremi samotarskimi obračuni z računalniškimi nasprotniki, kar skupno prinese 45 novih kart.

Številnih kart in domislic, ki jih srečaš v karazhanskih šefovskih bojih, ne moreš uporabiti v vsakdanjem večigralstvu. To pa zato, ker so preveč nore!

Bitke so domišljijske in vnovič pokažejo, kako spretne in navdihnjene oblikovalce ima Blizzard. Nobena ni izdelana po standardnem kopitu in te ne sili v rabo navadnih kart proti tipskim herojem, pa tudi ti nisi vedno le običajen warrior, mage ali rogue. V spopadu dveh šahovskih kraljev si deležen čisto samosvojega nabora kart s figurami, ki napadajo samodejno, ti pa skrbiš za pravilno razpostavitev. V špetirju z Nefarianom pa moraš karte na podlago metati tako, da prekinjaš njegova čarobna žarka. Boji so polni obe­šenjaš­ke­ga, za Nevihtnike značilnega humorja, ko liki poniglavo komentirajo dogajanje, in imajo po tradiciji težjo varianto. Še dobro, saj so v standardni ob­liki najlažji v vseh razširitvah doslej. Blizzard pač želi, da je kupec frišnih kart deležen brez večje zafrkancije in da lahko s plenom karseda hitro odide na linijo.

Pravijo, da je HS kot šah. V karazhanskem stolpu so celo boji s figurami!

Kakovost dobljenega je vse prej kot zanemarljiva. Nekatere podobice dodobra okrepijo obstoječe arhetipe, kot so beast druid, tempo mage, aggro shaman in hybrid hunter. Sem sodijo Arcane Giant, ki je tolikanj cenejši, kolikor urokov si vrgel, Violet Illusionist, Barnes, Cloaked Huntress … Druge karte ustvarijo nove kupčke; sicer ne tako očitno kot Reno Jackson iz League of Explorers, a vendarle. Onyx Bishop omogoči resurrect priesta, Silverware Golem discard warlocka in Swashburglar kradljivo malopridnico. Brez Karazhana marsikaterega zanimivega decka sploh ne moreš igrati, ker ti manjkajo ključni deli zanj, oziroma pri nekaterih starih favoritih vsaj nekoliko zaostajaš. Ži­valsko usmerjeni druid je brez Enchanted Ravena in Menagerie Wardena opazno slabši, tako kot nadzorniški paladin brez Ivory Knighta. To ne pomeni, da si brez Karazhana nekonkurenčen, le več izbire in mož­nosti imaš z njim. Zato enkratni vložek 18 evrov ali 700 zlatnikov za posamično krilo odobrim. 

Hearthstone: One Night in Karazhan
založnik: Blizzard
objavljeno: Joker 278
september 2016