IGROVJE
stranka » igrovje » pc » Punch Club
Punch Club

Trier

V  temelju je Punch Club simulacija izgradnje boksarja, ki v ringu avtomatizirano garba na podlagi svojih in nasprotnikovih statistik. Motiv je docela zlajnan: junaku so očeta pokosili streli in krvni dolg kliče k poplačilu. A neizvirnost je namerna, saj se skuša štorija predvsem norčevati. Že ime cika na Klub golih pesti in preostanek v isti maniri parodira ninđa kornjače, Rockyja ter ostale tosortne filme.

Pot na vrh lestvice borcev poba pelje tudi do oče­to­vega morilca. Pripravljalna faza dvoboja s svojo taktično globino vleče, škoda le, da so boji redki.

Izkušnja je nekakšen bojevniški odvrtek Simsov. Lik mora delati, spati in jesti, sicer postane nejevoljen in nesposoben za trening. Ta je vitalnega pomena, če hoče postati konkurenčen najboljšim borcem v ligi, saj s skrbno zasnovano rutino v fitnesu nabija izku­šenj­ske točke Izmed treh bojevniških karakteristik. Lahko stavi na moč in nasprotnika položi s par udarci ali pa okoli njega brzinsko poplesuje in čaka, da se utrudi. Ako kani uspeti, deklica za vse biti ne sme. Taktični hakeljc pa se skriva tudi v izbiri udarcev, ki jih bo uporabil v ringu. Število slednjih je omejeno in preučitev nasprotnikovih ter pretkana izbira lastnih sta bistvo bojevniškega dela.

Življenje zunaj ringa je spočetka zabavno, vendar pritok nove vsebine prekmalu usahne. Morali bi dodati več nalog in likov, pa bi bil občutek mnogo boljši.

Ideja realističnega lovljenja ravnotežja med službo in boksarsko strastjo ni slaba. Vandranje po mestu je spočetka nagrajujoče: akapunturist v kitajski četrti protagonistu poceli poškodbe, trener ga napita, ko je lačen. Težava nastane po nekaj urah, saj postanejo razmiki med zgodbenimi vložki predolgi. Fanté odkrije okoli deset različnih lokacij, a ker vse razišče že zgodaj, ga kmalu čaka farmvillovska tlaka. Šefi postajajo težji je treba izpiljenju osrednje lastnosti nameniti utrujajoče veliko časa. Igra sicer postreže z zabavnimi prebliski. Junak lahko zapeca Adrian (referenca na Rockyjevo ženo), ki bo težila, kako mu boks pomeni več kot ona. Ali pa se dopingira za ceno zabavnih halucinacij. Vendar tovrstne domislice utonejo v več kot deseturnem duhamornem fitnesiranju. 

Punch Club
založnik: Lazybear Games
objavljeno: Joker 271
februar 2016