IGROVJE
stranka » igrovje » pc » Shadow Blade: Reload
Shadow Blade: Reload

Trier

Reload je PC-verzija desnopomikalniške ploš­čad­ne arkade za iOS. Koncept se ni prav dosti sp­remenil. Kot na ipadu tudi tu v pogledu od st­rani opletaš s kusarigamo (koso na verigi), mečeš šurikene in s katano razkosavaš zapletene formacije japonskih bojevnikov v majhnih izzivih. Pridobitev napram mobiliji pa je štorijalni način. Igra skozi lične striparske sek­vence podaja zgodbo mladca Kura, ki so mu barabe ugrabile tovariša. Kulisi klišejske pripovedi ustreza dizajn stopenj. Ta je spočetka fino stiliziran, od klasičnih pagod do skorajda steampun­kas­tih mestnih četrti, a proti koncu žal spolzi v nenavdahnjene križance med začetnimi vrstami okolice.

Senčno rezilo je klasična ploščadna arkada. Tek, skok in občasno izmenjevanje groženj s slabimi fanti. Ki jih nato podkrepiš z razparanimi trebuhi.

Tako se z bojevnikom poganjaš čez risankast 2D, se izogibaš špicam, laserjem in ostalim pastem ter plejadi različnih soldatov delaš nove telesne odprtine. Nevarnosti vseskozi napredujejo in čez fevdalno Japonsko te slejkoprej začno loviti sledilne rakete. Ti pa intuitivno odskakuješ, saj je smrtna vsaka praska. Risankaste antagoniste mlatiš brez predaha in igra je v primerjavi z bolj tuhtanja potrebnimi sestrami, recimo Mark of the Ninja, tempirana bomba. Žal pa zaradi tega neprestani razčefuk sčasoma izgubi začetno tarantinovsko milino. Kljub poetično tekočemu drsenju skozi sobane občutiš intelektualno neizzvanost, saj ni ne ugank ne potrebe po premisleku. Umet­na inteligenca ne pozna naprednih prijemov in nasprotnike porajtaš že ob prvem srečanju. Šefovski dvoboji z uvedbo teleporta, elektrike in podobnih potez v dvoboj vnesejo kanec svežine. A žal ne dovolj.

Zgodba ni literarni presežek, a njen avdiovizualni del trga gate. Ko igri nekje na polovici zmanjka novosti na področju mehanike, te bo gnala naprej.

Ko zaključiš z lokacijo, se lahko na njej preiz­kusiš v trdojedrnem načinu, kjer so pasovi tvojih nasprotnikov bolj črni in stopnje zaguljeno dizajnirane. Glede na siceršnjo nizko težavnost igre je to krvavo potrebno. Za nameček je dodan urejevalnik, ki omogo­ča stvarjenje lastnih stopenj, kar je fino za preizku­šanja s kolegi. Vseeno pa nekaj uric vsebine in dodat­nih cukrov ne odtehta zahtevanih petnajst evrov, če ni­si hud navdušenec nad skakanjem in klanjem. 

Shadow Blade: Reload
založnik: Deadmage
objavljeno: Joker 271
februar 2016