IGROVJE
stranka » igrovje » pc » Belladonna
Belladonna

Darquis De Sade

Šved Niklas Hallin je v svojo pus­tolovš­či­no, ki govori o posmrtnih ostankih in nesrečni ljubezni, zamešal še nekaj Franken­štajna in Edgarja Alana Poa. Glavni lik, ki se prebudi v dvorcu doktorja Trauerschlossa, je namreč nekašen zombi ironičnih misli in kratkega krila. V glavi ji tiči ključ za navijanje in rada nadeva imena predmetom okoli sebe. Morda zato, ker svojega ne ve, in se sprašuje, kdo oziroma kaj je. Pri tem je govorka, ki ji je posodila glas, izvrstno zadela neprizadet ton samoizpra­še­vanja.

Pri ugankah si večinoma ne boš do krvi pogrizel ust­nic. Kljub temu pa so kombinacije in rešitve zadosti do­miselne, da dobri avanturisti niso ob ves užitek.

Ročno izrisana prizorišča odlično ubirajo tanko mejo med srhljivostjo in pravljičnostjo, pri čemer pomaga občasen brizg črnega humorja. Mejne znanosti, poskusi z elektriko, zobniki in okolica laboratorija ozrač­je polnijo s steampunkovsko aromo. Vseokoli so razmetani listi dnevnika, ki odstirajo dogajanje pred preporodom. Ta nesrečni dnevnik je edini očitek, ki ga je moč vreči v brk tej simpatični igri, saj sta v sleherni sobi vsaj dve strani branja v slabo izbranem fontu. S tem, da zgodba prihaja le iz tega vira, saj ne srečamo enega samega človeka. Vendarle po mlač­­nem začet­ku zgodba pritegne. Razkrivamo ljubezenski trikotnik doktorja , njegove žene in hišne pomočnice.

Nadzor pozna le en miškin gumb. Deluje, a je pristop osi­romašen. Toda Belladonna gradi na drugih prvinah, predvsem na odlično tempirani pripovedi.

Uganke so lahke in pustolovec se bo skoznje sprehodil v par uricah, pri čemer utegne mestoma bentiti čez namige, ki brez potrebe lajšajo že tako trivialne zagonetke. Če ima zadeva zarjavele vijake, ki jih ni mogoče odviti, v isti sobi pa je steklenička olja – je res treba, da podmazanje omenijo še v monologu? Ob­enem je vse skupaj docela premo­črt­no, zato Belladonno najbolje povzame beseda 'elementarnost'. Vseeno jo znajo zaradi zgodbe čislati tudi izkušenci. Kot večerni interaktivni film. 

Belladonna
založnik: Niklas Hallin
objavljeno: Joker 261
april 2015