IGROVJE
stranka » igrovje » pc » Serena
Serena

Gerald

Moški v odročni leseni koči, sam s svojimi mislimi. Koliko časa je že tu? Čaka nanjo, vendar ne ve, kje je ali kdaj se bo vrnila. Vsak delček, vsak predmet v koči ga spominja nanjo. Ona je vse, na kar lahko misli. Serena … Kratka psihološka hororščina Serena je svojevrsten izdelek, pri katerem je sodelovalo več kot štirideset različnih razvijalcev. Ti so igri posodili glasbene, pisne, oblikovalne in druge artistične talente in s tem doprinesli k podrobnosti ter vzdušju enosobne kočice, ki iz trenutka v trenutek postaja bolj klavstrofobična. Rezultat se zgodbeno navdihuje pri Silent Hillu 2, po načinu pripovedovanja pa pri Dear Esther.

Zatohla in depresivna notranjost lesene koče, kjer se zdi, da se je čas ustavil. Kljub težavam s spominom bi se lahko mož občasno spomnil zamenjati posteljnino.

Skozi oči neimenovanega moškega se oziramo okoli osi in s kliki na predmete obujamo idilično preteklost njegovega odnosa s skrivnostno Sereno. A tip ima velike težave s spominom, saj vsak klik odpre nov odvrtek preteklosti, drugačen od prejšnjega. Z njimi se idilična podoba Serene kmalu sfiži in spremeni v moro. Koča tako postane ujetništvo, iz katerega ga lahko reši le resnica – ali pač? Čeprav bo ljubiteljem psiholoških grozljivk hitro jasno, v kakšno smer se pripoved vrti, je konec dovolj odprt in skrivnosten, da pusti vtis. Ugank ali drugih umskih pretegov ni, potrebno je le večkratno klikanje na ene in iste predmete, da sprožiš nadaljevanje zgodbe. Nenehno iskanje sprožilnikov je hkrati edina resnejša zamera, saj se izkušnja zaradi tega ustavlja. A če ti interaktivne pripovedke sedejo in ti ura časa, kolikor izkustvo traja, ni odveč, si jo vsekakor privošči. Na Steamu je brezplačna. 

Serena
založnik: Senscape
objavljeno: Joker 247
februar 2014