IGROVJE
stranka » igrovje » pc » Mortal Kombat Komplete Edition
Mortal Kombat Komplete Edition

Sneti

Prej: PS3, xbox 360. Joker 213, 84 (2011).
No, končno so prišli, stari prijatelji, ki jih ni bilo tako dolgo! Zadnji nov del od strani gledane pretepaške serije Mortal Kombat je namreč za PC, če odštejem poizdaje v slogu MK Arcade Kollection, izšel pred patnajstimi leti. To je bila štirica, ki jo ravno ta mesec motrimo v rubriki Jokerplov. In še več kot dve leti sta minili, odkar se je na PS3 in X360 pojavila sedaj predelana devetka. A kdor čaka, dočaka, in za 30 evrov si je moč naposled privoščiti svež Mortal Kombat s preurejenim, a hkrati tradicionalnim borilnim sistemom, brutalnimi usmrtitvami, znanimi in novimi liki, slapovi krvi in koluti sira.

Liki imajo svoje udarce, a si delijo veliko osnovnih potez. Če znaš spakobabo, znaš čudnodeca.

S tehnične plati se ameriški Kombat ne more kosati z japanskimi naprednicami, kot sta Super Street Fighter IV AE in BlazBlue. Za kaj takega je njegov motor, ki temelji na štirih gumbih za napade in enem za blok, preveč okoren in ima premalo globine. To so NetherRealm deloma rešili v naprednejšem Injustice: Gods Among Us, vendar tega za PC ni.
Se pa MK hrabro odkupi z več elementi. Prvič, kljub nerodnosti ni plitek, saj se da z navadnimi in poseb­ni­mi udarci ter večstopenjskim merilnikom specialne energije, s katero prestrezaš, krepiš zamahe in izvajaš vmesne usmrtitve x-ray, storiti presenetljivo dosti. Drugič, je udaren in zabaven, saj je moč z dokaj preprostimi pritiski tvoriti močne kombinacije, kjer nasprotnik frči metre v zrak in kri šprica vsenaokoli, da ne govorim o x-rayih, kjer se lomijo kosti, in usmrtitvah, ki so tako nasilne, da so že smešne. In tretjič, naphan je z vsebino, od solidnega modusa s šundovsko zgod­bo prek treninga in bitk z umetno pametjo do ločenih izzivov, podpore do štirim igralcem na enem računalniku ter spletnega multija. Ta pozna rangirane in nerangirane bitke ter način king of the hill (zmagovalec ostane). Njegova hitrost ni na ravni SSFIV, a za bolj lahkotno udejstvovanje zadostuje in omogoča spremljanje bojev drugih. Ceniti gre tudi lepo grafiko, ki v1920 x 1080 z glajenjem robov pokaže vso glorijo impresivnih ozadij ter ne zahteva prvovrstne mašine.

Tako drobilne poteze x-ray kot ostali gibi so brez večjih težav izvedljivi na tipkovnici.

Omenjena udarnost Kombatu kot v starih časih brizga iz vseh por. Hitri, napeti boji so še boljši v sodelovalnem paru, saj je moč imeti na eni strani dva lika, in poudarjajo sposobnosti bojevnikov, med katerimi praktično ni novincev. Skupaj jih je sedemindvajset in par od teh (Skarlet, Kenshi, Rain in filmski dolgoprstnež Freddy Krueger) je na PCju pridruženih v obliki plačljivega konzolnega DLCja, iz česar pride oznaka Komplete Edition. Vse skupaj je eno samo praznovanje izročila, ko Johnny Cage grabi jajca, Sub-Zero zamrzuje, Goro, Shang Tsung in Shao Kahn pa veličastno čizirajo in na veliko predvidevajo tvoje poteze, kot bi bili leta 1994. Enako nesmiselno kot takrat se je spraševati, zakaj imajo vse nindže velike joške in kako Baraka izgovarja črko F.

Pozabljeni grozljivež Freddy Krueger je eden od dodatnih likov. Boljša se mi zdi osnovna zasedba.

Mortal Kombat Komplete Edition
založnik: Warner
objavljeno: Joker 240
julij 2013

80

 
sorodni članki