IGROVJE
stranka » igrovje » pc » The Sims 3: Seasons
The Sims 3: Seasons

Aggressor

Četudi Simse radi imenujemo 'simulacije obi­čaj­nega življenja', v izvirniku ne simulirajo številnih vsakdanjih reči, kot so domače živali, študentske žurke in – vreme. (Vampirji niso vsakdanje reči, tudi če Somrak tako reče!) EA pač s krovno igro postavi ogrodje, ki ga nato polni z dodatki.

Simčki s sončenjem praviloma ne bodo pretiravali in se bodo hitro umaknili v notranjost. Če hočeš izsiliti sončarico, je boljši način, da jim naložiš aktivna opravila na prostem.

Seasons, osma velika razširitev po vrsti, za katero potrebuješ original, poskrbi, da Simčki po novem zmr­zu­jejo v polarnih zimah in se hrustljavo zapečejo na pla­ži. Novosti se zajedajo v sleherno poro virtualnih življenj, po drugi plati pa Letni časi nimajo novih kariernih poti ali frišnih igralnih mehanik, kot je bilo kolovratenje po grobnicah v World Adventures. S tem so najbliže dodatku Generations, ki je poglobil posamezna življenjska obdobja. Z njim si delijo še eno lastnost: zraven ni novega mesteca.
Namesto tega se preobrazijo obstoječa, saj parke poselijo festivali s tekmovanji, na primer v žretju in skejtanju. Tudi izven prireditev se moreš preizkusiti v obilici novih spretnosti, od bordanja do fuzbala in postav­ljanja snežakov. Brezskrbno uživanje na prostem je torej to pot postavljeno v ospredje. Igra ti pri tem izdatno pomaga z množico dela prostih dni, ki so krvavo potrebni, če nočeš biti nenehno zaposlen s karierami svojih možicev. Je pa treba biti pri rajanju pazljiv. Neprimerno oblečeni Simčki lahko na mrazu zmrznejo ali se na vročem soncu spontano vžgejo. Brez heca. No, to so skrajni in redki primeri. Ponavadi jih prehlad ali sončarica položita med rjuhe.

Pri sestavljanju snežakov naključno odkriješ nove oblike, kot sta hokejski in klovnovski beli mož.

Iz prejšnjih razširitev se vračajo nezemljani, ki tokrat lahko oplodijo ženščeta. Mali alieni srečoma na svet ne pridejo po poti Gigerjevih monstrumov, marveč lahko odrastejo v zgledne državljane. Res škoda, da niso na voljo že na začetku igre v izdelovalniku oseb.
Seasons razen tega uvede kopico grafičnih izbolj­ša­vic. Te vkup z vseprisotnimi novitetami povzročijo, da gre za dodatek, brez katerega bodo navdušenci nad serijo težko shajali, oderuškim EAjevim cenam navkljub. Tisti, ki so lačni res svežih pristopov, pa bodo gladovali še naprej.

The Sims 3: Seasons
založnik: Electronic Arts
objavljeno: Joker 236
marec 2013


sorodni članki