IGROVJE
stranka » igrovje » pc » Orcs Must Die 2
Orcs Must Die 2

Sneti

Nenavaden je bil že izvirnik, čigar recept povzame dvojka. Namesto stolpov v pravem pomenu besede razpostavljamo pasti, kot so šobe, iz katerih prši kislina, špice v tleh, zamrzovalna polja, vzmeti in podobno. Tega ne počnemo iz pogleda od zgoraj, marveč od zadaj. Iz njega kot v normalnih tretjeosebnih akcijadah nadzorujemo junaka – žmohtno coprnico ali stasitega barbara. Prva je boljša z razdalje, drugi od blizu.

Tu na minikarti vidiš, da so se hkrati odprli trije portali. Kateremu se boš posvetil, je taktična od­lo­čitev. Na srečo lahko tvoj lik hitro teče.

'Stolpiči' kot v običajnih TDjih avtomatsko obraču­na­vajo z orki, troli, gnoli, goblini in skalnimi kolosi, ki se v zaporednih valovih usipljejo iz portalov ter izza duri. Kleč je v tem, da jim pomagamo bodisi z lastnim orožjem, kot so razne čarobne palice, kladiva, meči in amuleti, bodisi z rabo okolice. Po tirih nad hodniki peljejo vozički, ki jih je moč preobrniti in usuti žlindro na prihajajoče capine, na stropih so pripete skale, ki jih vržemo na nič hudega sluteče tečnobe ... Na taktiko to ne vpliva bistveno, je pa svežinski dodatek. Poleg normalnih stopenj se udejstvuješ v načinu endless z neskončnimi valovi sitnob.

Špil, ki ga na liniji kupiš za 15 evrov, je sproščujoče zabaven. Orki risankasto razpadajo na kosce mesa, da se tvoj lik hudomušno priduša “Mater, saj jih bo zmanjkalo!”, dogajanje spretno prekinjajo premori, kjer se tvoje sile samodejno obnovijo, in prav dosti ni treba razmišljati, saj lahko vedno posreduješ na lastno pest. Vendar je tega malo preveč, če se udejstvuješ sam. Igra je namreč očitno narejena za sodelovanje dveh po internetu (lokalnega co-opa ni) in če samotariš, moraš na kasnejših stopnjah divje tekati med portali. Tudi malo enolično postane vse skupaj, tako glede akcije kot taktike in okolice, česar ne morejo povsem odpraviti niti višje težavnosti in razvoj lika ter opreme v zameno za nabrane lobanje. To zavda riplejebilitiju. Ne navduši niti zgodba, saj humornih enovrstničnic z občasnimi stripovskimi prizori ne morem označiti za fabulo. A za lahkotno preživljanje dolgočasnih dni, zlasti v dvoje, je Orcs Must Die 2 kul.

Orcs Must Die 2
založnik: Robot Entertainment
objavljeno: Joker 232
november 2012

73

sorodni članki