IGROVJE
stranka » igrovje » pc » The Sims 3: Supernatural
The Sims 3: Supernatural

Aggressor

Vampirsko norijo so Simsi 3 že skušali izkoristiti v eni od prejšnjih razširitev, Late Night, kjer si s krvosesom grizljal vratove. Sedmi večji dodatek, Supernatural, pa gre še veliko dlje in z volkodlaki ter coprnicami sosesko spremeni v zmes svetov Somraka, True Blooda in Harryja Potterja.
Osnova je nov kraj, Moonlight Falls, kjer je veliko prebivalcev en malček posebnih. Vampir, volkodlak, čarovnica in vila so osrednje nove vloge, ki jih lahko Simčkom pripojiš na štartu ali jih vanje spremeniš med igro, na primer z napoji. Ustvariš lahko tudi duhca in zombija, ki pa sta bolj dekoraciji.

Novinci imajo polne malhe hecnosti in trikov. Vol­ko­dlak zna iskati zakopane dragocenosti in rad v navalu surovosti popraska tetino dragoceno omaro. Dlake in čekane dobi na ukaz, medtem ko ob polni luni pride do spontane preobrazbe, kar je zabavno, če ima tak osebek nočno službo. Najbolj razdelani sta coprnica in vila, ker znata metati uroke. Prva je bolj potterjevske sorte; maha s paličico in spreminja ljudi v žabe ... oziroma vsaj skuša, ker se ji ponavadi vse sfiži. Vila je leteči hipi in pozna avre za dobro razpoloženje ter trike za hecanje mimoidočih.
Kot nalašč za poleg sta novi poklic prerokovalca in spretnost varjenja napojev. Bralec usode je na papirju zanimiv, ker lahko izbereš med pravim prerokom ali prevarantom. Vendar gre za starošolsko službo, med katero si zaprt v hiši in Simčka žal ne vidiš. Bleh. Napoji so zabavnejša in predvsem uporabnejša reč, saj zmore mojster pripraviti vse mogoče napitke, od takega za boljšo prebavo do onega, ki spremeni v zombija.
Supernatural se močno naslanja na simpatično izrisane trenutke, kot je tisti, ko se volkodlaku med tuljenjem v luno zaleti in zakašlja. A ko preudariš podrobneje, nobena od vlog ne da kake bistvene igralne novosti. Za dragocenostmi smo kopali že s psički v Pets, magijo se učiš na enak način kot katerokoli drugo spretnost ... Edina poživitev je občasni naval zombijev ob polni luni. Ta dodatek je zato primeren za tiste, ki radi vidijo nove animacije ali hočejo izpopolniti nove spretnosti. Ko upoštevaš, da EA te reči še vedno prodaja za 30 evrov, četudi nucaš original, se je treba zamisliti. 

Čeprav skuša volkodlak izražati surovost, z njim v okolišu Moonlight Fallsa ne boš nikogar prestrašil. Jemljejo te kot nekoga, ki se predolgo ni obril.

The Sims 3: Supernatural
založnik: Electronic Arts
objavljeno: Joker 232
november 2012


 
sorodni članki