IGROVJE
stranka » igrovje » iOS » Pinball Dreams HD
Pinball Dreams HD

Sneti

Leta 1992 so bile Sanje na amigi višek digitalnega marjanstva, danes pa so lepo presenečenje. Predelovalci Cowboy Rodeo so namreč ohranili brezčasni dizajn šve

Kako naj bi si pred dvajsetimi leti predstavljal, da bom Beat Box igral na tablici na veceju?!
dske skupine Digital Illusions CE, ki je kasneje DICE postala in Battlefield storila. Vse štiri mize so nadvse igralne, naj teče beseda o raketni Ignition, železniški Steel Wheel, glasbeni Beat Box ali pokopališki Graveyard. Ne postavljajo se z moderno fiziko, a je zadosti realna, in ne šarmirajo s tisočerimi elementi, vendar so obstoječi premišljeno umeščeni. Čeprav so videti prazne, je zaradi spretno postavljenih gradnikov početja dosti, od serijskega merjenja v ram­­pe do sprožanja podiger. Je pa res, da je kompleksnost v primerjavi s Pinball Arcade in Zen Pinballom dosti manjša, tako da navdušenje vseeno terja nekaj nostalgičnih rožnatih očal. Prav tako zna manj izkušene in potrpežljive motiti staromodna neusmiljenost, saj je luknja med fliperjema velika in ni vrnitve žogice, če ti uide na začetku partije. Tudi v stranska žlebova rada zdrkne.
Kljub temu Pinball Dreams HD ne gre očitati solidnosti, zlasti ob izvrstni glasbi in fletni podobi, ki so jo sceloma prestavili v 3D. Isti pogon uporablja Pinball Fantasies HD (2,99 EUR), predelano nadaljevanje Dreamsov, ki ima morda še boljše mize, čeprav je bila debata o tem zmeraj vroča. (Osebno so mi Dreams celo nekoliko ljubši.) Daj Fliperbog, da isto napravijo z Illusions in Slam Tiltom! 

Pinball Dreams HD
Cowboy Rodeo za iOS
objavljeno: Joker 229
avgust 2012

78