IGROVJE
stranka » igrovje » iOS » Jazz: Trump's Journey
Jazz: Trump's Journey

Navi

Jazz je butična igra z veliko dušo in še širšim nasmehom. Po občutju je podobna Stackingu, saj te prežarči sto let nazaj v New Orleans. Navlečeš naramnice črnskega trobentača, ki si želi uspeti. Svet je trd, zgodba o vzponih in padcih pa podana skozi kadre nemega filma.

Trump na poti navzgor zbere ansambel, se bode s tekmecem in osvoji dekle. Stičišče spominov je hiša, kjer za vsakimi vrati tiči ena stopnja.

Metafora za življenje so gimnastični izzivi, vpeti v miselno poskakovalščino. Likec je belohlač drobižek, ki zna poleg telovadbe tudi zatrobentati. To je pomembno pri ugankah, kajti melodija ustavi nekatere premič­ne elemente. Lestve, dvigala, škatle in celo note iz siren zamrzne v času, da se lahko Trump od njih odžene. Ti tuhtalni deli so sicer kratki in instantni, a dobro popestrijo klasično tekanje in skakanje. Nadzor poteka prek gumbov na zaslonu, čeprav to za tak tip igre ni optimalno. Ker nimaš povratne informacije o pritisku in lokaciji knofov, včasih postaneš ražnjič prav zaradi nedorečenosti vmesnika. Razgibanosti izzivom ne manjka, toda ko plezaš po strehah, bežiš iz zapora, se vesiš po zaodrju in skačeš po glavah policajev, je zahtevana natančnost britvična. Že ob majhni napaki cepneš v prepad ali se nasadiš na osti. K sreči pa je shranjevalnih točk obilo, čeprav se sredi igre prične šraufanje na daljših spretnostnih poligonih. Ti preradi na poceni način ugonabljajo iz zasede, ko zadihan že misliš, da si na varnem. Nujna je šola poskusov in napak, zaradi česar za stopnjo mimogrede porabiš pol ure.

Hazardiranje mimo nevarnosti je odlično animirano in spomni na Disneyjeve risanke izpred stoletja. Posebej na gumijaste ude tedanjega Mikija.

Skupno jih je dober ducat in čeprav vmes kdaj mastno zakolneš, tvoj trobentaček ostane vesela, neugnana is­kra. Prijemi se sicer ponavljajo, sploh ko ga kaj spre­ša in ali spremeni v ikebano. A vsakič se pobere in 2,39 evra je potovanje vredno že zaradi lične podobe ter jazzovske glasbe. Sporočilo bi bilo glede na zanimivo nastavljeno pripoved lahko še globlje, toda tudi zdaj ni za odmet: vztrajaj in daleč boš prišel!

Jazz: Trump's Journey
BulkyPix za iOS
objavljeno: Joker 223
februar 2012

80