IGROVJE
stranka » igrovje » iOS » Legendary Wars
Legendary Wars

Sneti

Dotični izdelek stoji na temelju, ki se mu re­če castle vs. cast­le. Na obeh koncih od st­ra­ni gledanega nivoja sta gradova, na levi tvoj in na desni nasprotnikov. Iz ob­eh prihajajo enote, ki samodejno hodijo naprej, če jim ne ukažeš druga­če, poanta pa je, da s koma­n­­diranjem presežeš sovražne sile in uničiš nasprotno utrdbo.
Kul koncept za nadzorsko tako omejeno napravo, kot je iphone. A Legendarnim vojnam uspe dokazati toč­no to, da kak gumb več na njej za igranje ne bi škodil. Ko se tvoje tolkiensko srednjeveške enote, kot so škrat, vitez, vilinski lokstrelec in samorog, valijo z leve proti desni, bi namreč s suhim zlatom plačal možnost količkaj natančnega po­velje­vanja. Bojišče ima tri ravni, med katerimi je moč enotam ukazovati premikanje in vračanje proti lastnemu gradu, kmalu pa prideš do nivojev, kjer je gužva nepopisna. Tvoji in sovražni bojevniki (skeletje, vampirji, zmajčki, netopirji ...) se zdruznejo v čofotajočo, neločljivo gmoto, v kateri je udejanjati kakršnokoli taktiko praktično nemogoče. Tapniti moraš namreč svojega podanika in nato ciljnega barabina, z zvezdico spo­daj desno pa prožiš specialke. Zmeda je epska, nagaja pa tudi padanje gladkosti. Saj zmagaš, ampak bolj po sre­či kot po pameti oziroma zato, ker iz tvoje utrdbe enostavno prileze zadosti obram­b­nežev, da zdr­žijo skriptano plimo. Sredstva za vojaščino dobivaš iz draguljev, ki jih rudarji vlačijo iz jame na zgornji strani zaslona, da imaš še eno reč več za tap­kat v vsej tej gneči.

Poleg kampanje so na razpolago ločeni načini boja proti neskončnim sovražnim hordam, arkadnega laufa v desno in preživetja. Drugače pa gre v bistvu za 2D-varianto iger s PCja, kot je League of Legends.

Ne rečem, samotarska kampanja, ki se ne opira na kakorkoli zadovoljivo štorijo, je dolga, risankasta grafika pa lična, čeprav so kazen za to dolga in pogosta včitavanja. Nalezljiv je frpjs­ki vidik, kajti za zmage dobivaš sredstva, s katerimi po želji nadgradiš določen poklic. S tem do neke mere odrejaš, katere enote boš največ uporabljal. A nezmožnost učin­ko­­vitega poveljevanja, če nimaš ipada, je velika cokla, aktivnega premora ni, medtem ko so arkadne stopnje, kjer moraš recimo s samorogom pravočas­no skakati čez ovire, docela posiljene. Naj bo 1,6 evra še tako malo, te vojne niso prav nič legendarne.

Legendary Wars
Liv Games za iOS
objavljeno: Joker 213
april 2011

45