IGROVJE
stranka » igrovje » iOS » Kosmo Spin
Kosmo Spin

Navi

Po grafični luštnosti je Kosmo Spin iz istega blaga kot Kirby's Epic Yarn. Izgleda namreč, kot bi srč­ka­ne zaplatice izrezal z otroškimi škarjicami in naredil kolaž, podložen s sladkorno pesmico. Središče dogajanja je planetič, po katerem sprehajaš glavato bitje Nod. Prizorišče je 2D in igranje preprosto: potegi s prsti botrujejo korakanju v eno ali drugo smer, ob čemer se vrti celotno vesolje.
Krožn

Ko te takole začopatijo, le še poma­­haš v slovo. Nalezljivost igra ima, globinske prepričljivosti pa ne.
a vožnja je potrebna zato, ker se po ozračju spreletava zli vesoljček. Ta te ne ogroža z raketami ali laserji, marveč izstreljuje športne žoge. Da pridobivaš točke, moraš okrogline loviti in jih odbijati nazaj v vesolje. Če udarijo ob pla­net, nastane potres, ki Noda za nekaj trenutkov zmede. Omamljen je lahek plen za vesoljčev žarek, ki podivja in v trenutkih besnila vsesava vse, kar ni pribito. Njegov cilj so bitjeca v obliki hrane za zajtrk, ki naključno vznikajo na površju planeta. Obenem so te kavice in toastki skromnejši vir točk zate.
Kleč igranja je sukanje univerzuma, da pobašeš čim več futra in prestrežeš čim več žog. Da je bolj razgibano, so te različne, od takih z nepredvidljivim letom do lubenic, ki se ob udarcu razčesnejo. A čeprav zamisel deluje in s podiranjem rekordov kar potegne, bi bilo lahko globine precej več. Tortice so bolj kot ne okras in žoganje je točkovano preveč statično. Manjka pravi občutek napredka, vizualno igra kljub prisrčnosti postane enolična in način z izzivi je zasnovan premalo ambiciozno. Tu je treba vzdr­ža­ti določen čas, odbiti zahtevano število žog, preživeti na majhnem svetu in se paziti zastrupljenih bunk.
Ličen prvi vtis zna sicer marsikoga premamiti, saj 79 centov ni veliko. Ker pa se pod luštkanimi cunjicami skriva tako malo substance, zna biti izkustvo grenko.

Kosmo Spin
Simogo za iOS
objavljeno: Joker 213
april 2011

69