IGROVJE
stranka » igrovje » iOS » Flight Control
Flight Control

Navi

Ko človek že trinajsto uro ždi na letalu, ki zaradi gneče ne more pristati, prekolne vse stevke po spisku. Za tak bes je Flight Control odlično zdravilo. Ko na lastni koži izkusiš delo kontrolorja letenja, postaneš do zrač­ne­ga osebja bolj razumevajoč.

Rdeča obroba opozarja na gnečo in grozeče trčenje. Najboljši jih kljub stresu parkirajo več kot 80 tisoč.

Špil je na voljo za iphone ter DSi, verziji pa sta v glavnem enaki. Dogajanje sp­remljaš iz ptičje perspektive in frčala us­merjaš na proge ustrezne barve. Krilatci sledijo trasam, ki jih zarišeš s prs­tom ali peresom. Ker novi ves čas uleta­vajo z robov prizorišča, se razmere iz sekunde v sekundo spreminjajo. Promet se gosti in ob karambolu je igre konec, zato je ključno, da lahko linije sp­reminjaš. Za vsak pristanek dobiš toč­ko in z rezultatom se na iphonu lahko važiš na spletni lestvici, česar na DSiju ni. Škoda, da niso vključili še kakih pomnoževalnih kombinacij in bonusov, saj je številsko napredovanje precej polžje. Vseeno pa je igranje daleč od dolgčasa, saj postane kmalu ples zavozlanih črt, različnih hitrosti, okretnosti in velikosti le­tal. Zračnih luk sicer ni prav veliko, iphone ima recimo le štiri. So pa zato sestavljene dokaj zvito in da jih zaobvladaš, je potrebnega kar nekaj treninga. Na DSiju lahko izbereš dodaten aerodrom, kjer nagaja veter.

Modro označeno letalo ni nadzorljivo in parkira samostojno. Ostala mu moraš spraviti s poti, sicer poči.

Nintendovo drkalo se od Applovega razlikuje še po večigralskem načinu. Dvojica lahko pristajanju poveljuje sočasno, vendar potrebuje vsak svojo konzolo in izvod igre. A čeprav družno igranje na iphonu ni predvideno, lahko z nekaj stiskanja tudi tu špilata dva. Oprimeta se pač vsak svoje polovice naprave, saj vmesnik podpira večdotikovnost.
Ker je igra za jabolčne ploščice na voljo že dlje časa, stane manj kot evro. Verzija za DSi je svežejša in za dolpoteg s štacune DSiWare zaračuna petaka. Tudi to ni pretirano za tako luštno nalezljivost, ki združuje hipnotično risanje, več­­opravilnost in veselje, ko gre za las. Sub­stance res ni veliko, a je več kot dobro iz­rabljena.

Flight Control
Firemint za iOS
objavljeno: Joker 200
marec 2010

80