IGROVJE
stranka » igrovje » iOS » Fallout Shelter
Fallout Shelter

Aggressor

Vaults so v frpjkah Fallout znamenita podzemna mesta, ki so se razvila iz jedrskih zaklonišč. V Fallout Shelterju se lahko preizkusiš v koži njihovega vsemogočnega upravnika. Gre za free to play mobilniško igrico, ki je ta hip prisotna le na iOSu in je za nekaj razredov boljša od običajnega šmorna.

V Shelterju te ne pričaka že izgrajen Vault kot v ostalih Falloutih, marveč moraš skorajda z ničle postaviti lastnega. V glavnem s kopanjem v živo skalo.

Bunker opazuješ s strani, kar spomni na bazo iz Xcoma. Spočetka imaš le nekaj soban in s kopanjem se je treba razširiti, da nastaniš pribežnike, ki potrkajo na jeklena vrata. Pod zemljo seveda vlada kopica soodvisnosti. Čumnate potrebujejo elektriko, dočim ljudje brez živeža shirajo in podležejo radiaciji. Z radijsko postajo iščeš nove preživele, na strelišču uriš borce ... Težavnost je kar visoka in nič čudnega ni, če nekajkrat začneš znova. Pri dodeljevanju služb moraš na primer upoštevati statistike delavcev, ki so v znanem formatu S.P.E.C.I.A.L. Drugih veščin ne poznajo, se jih pa da opremiti še z oklepom in orožjem.
Levelanje in opremljanje človečkov je ključno, kajti bunker redno prihajajo plenit banditi, dočim iz tal lazijo mutirani hrošči. To sili v večanje kolonije in po­šiljanje bojevnikov v pustinjo, kjer neinteraktivno srečujejo neprilike ter prinašajo domov plen, od plazmatskih pušk do bazuk. To je sicer vse, saj špil nima končnega cilja ali zaključnih šefov, in tudi ne več­ig­ralst­­va. Kljub temu pa vanj zlahka daš ure in ure, ker je napravljen prijazno in teče gladko. Izgradnja je v nasprotju z ostalimi F2P-igricami hipna, medtem ko dogajanje dalje vlečejo kvesti. Najeda le nuja po roč­nem pobiranju pridelka.

Požari so le ena od nadlog, ki so sprva le mimogredne nevšečnosti, a sčasoma postanejo vse bolj nevarne, če prebivalcev ne uriš in pravilno opremljaš.

Evrska ekonomija je blaga, saj plačevanje za uspešno igro ni obvezno, lahko pa za slab evro nabavljaš paketke s plenom, ki se odpirajo kot Hearthstonovi pakelci. Zasvojljivo, tudi spričo hehetanja ob odličnem humorju, ki veje iz dialogov naseljencev. Špil, napravljen z ljubeznijo.

Fallout Shelter
Bethesda za iOS
objavljeno: Joker 264
julij 2015

83