IGROVJE
stranka » igrovje » iOS » Kingdom Rush: Frontiers
Kingdom Rush: Frontiers

Sneti

Če me vprašajo, katero postavljanje stolpičev – tower defense za mobilije je najboljše, mi ni treba razmišljati. Tistim, ki jim dogaja sodobna vojaška tematika, svetujem odlični Fieldrunners 2 (Joker 232, 88), ljubiteljem srednjeveške fantazije pa Kingdom Rush (J232, 84). Odslej tudi njegovo nadaljevanje Frontiers, čeprav ga malo preveč zanese v smer spektakla.

Na koncu nekaterih stopenj prilomastijo šefi, kakršen je ta puščavski džin. Če stolpičev nimaš dobro razpostavljenih, ti kar hitro demolirajo ves trud.

Naše ljudsko kraljestvo ogrožajo kuščarski sovragi, zato se podamo v napad na njihovo trdnjavo, od koder jih nadzira neki neznanec. To pomeni petnajst linearno nanizanih stopenj, koder kot prej dajemo stolpiče na vnaprej določene točke. Izbira je znana iz enice: lokostrelska gnezda, coprniške utrdbice, topniške baterije in garnizoni s soldati. Novosti se skrivajo v nadgradnjah, ki so nekoliko drugačne in jih je več. Prav tako so tu številčnejši elementi na prizoriščih, recimo vnaprejšnje bajtice, iz katerih za plačilo kličemo dodatne bojevnike, in zmaj, ki naključno onesposablja zgradbe. Opazni so takisto heroji, ki se krepijo in v valovih prihajajočim kanaljam zavdajajo s specialnimi veščinami. Konanski barbar nadnje pošilja vepre, morilka jih ubija iz senc. Znova sproti nabiramo kristale, s katerimi kupujemo dodatno robo – dinamit, ledene granate, življenjske srčke, ekstra zlato. Ne prejemamo jih malo, a če smo pri denarju, lahko za nesramnejše količine plačamo v Ištacuni.

Zamerim, da so nekatere stopnje izpeljane iz tistih v enici. Res pa je, da skriptani dogodki prizorišča včasih preoblikujejo, s čimer nastane nova pot.

Ti predmeti gredo v velikih količinah pri mojstrskih izzivih, kjer na stopnjah veljajo nova pravila – brez heroja, le določene nadgradnje in podobno. So orenk težki, saj je treba natančno ugotoviti, kakšen stolp kam kdaj sodi, in v precejšnjem nasprotju s kampanjo, kjer je najvišja zahtevnost nižja kot v enici. Glavni krivec za to je škratovska artilerija, ki se lahko razvije v ognjeni bat in nekam rutinsko sežiga talne sovrage. Nasprotnikov je resda dosti več vrst, med njimi celo zergovski tipalkarji, in so nadmočno animirani, tako kot je lepega risankastega videza vse ostalo. A razen videza nimajo posebnih sposobnosti, niti ni konkurenčnih junakov. Za 2,39 evra na iphonu in dobre 4 evre na ipadu bi pričakoval nekoliko več, morda celo večigralstvo.
Po drugi strani pa je Frontiers kakor prvenec elegantna izpeljanka klasične osnove. Česa novega ne pri­ča­kuj, a če se ti lušta solidnega tower defensa, ne moreš zgrešiti.

Kingdom Rush: Frontiers
Ironhide Games za iOS
objavljeno: Joker 240
julij 2013

79

sorodni članki