IGROVJE
stranka » igrovje » iOS » Ridiculous Fishing
Ridiculous Fishing

Sneti

Meni ribištvo ni blizu, imam pa kolega, ki se z njim stalno ubada. Vsako priložnost, ki jo dobi, izkoristi za to, da mrkne na morje ali reko, kjer nato cele ure stoji in muhari. Sam za to nimam potrpljenja in raje meditiram tako, da strmim v fikus. Sem pa z veseljem odigral fino arkadico Ridiculous Fishing, ki kopičenje luskavcev spremeni v vznemirljivo početje.

Na desni vidiš štacuno, v kateri ni niti trohice mikrotransakcij. Omedlevam od navdušenja in presenečenja. Levo pa je lični zaslon iz igralnega dela.

Ne boj se, nisi obsojen na simulacijo, kjer bi moral oponašati gibanje palice s suvanjem jabolčne naprave. Njen navpično postavljen zaslon postane tunel, ki v pogledu od strani vodi globlje in globlje v morske globine. Vanje zadegaš trnek, nakar ga usmerjaš z nagibanjem iphona, ipoda ali ipada levo in desno. Najprej se moraš ob luštni glasbi čimbolj spretno ogibati kubistično risankastemu morskemu življu, ki plava sem in tja ter visi na mestu. Ko ob kaj trčiš, se začne druga faza, kjer se trnek dviga proti površju. Sedaj je tvoja naloga, da ribe in rake pobiraš. Ko pridejo do gladine, jih špil izstreli pod nebo, kjer jih s tapkanjem streljaš in tako do
bivaš solde. Z njimi kupiš dobrote: trnek, ki doseže večjo globino, gorivo za motorno žago, s katero se obvaruješ trkov, električno vabo, ki deluje kot dodatno življenje, svetilke za globine, kjer vlada večna tema, ter boljša orožja, s katerimi hitreje popokaš izvržene slanike, želve, morene, kite in slično. Med krepeli je orbitalni žarek BZZZT ŠPLJOC.
Posebne širine in globine (he he) Trapastemu ribarjenju ne gre pripisati. Le štiri področja, ki okoljsko in ribarsko niso posebej raznolika, pomenijo, da se začne dogajanje kmalu ponavljati. A to je varljivo, kajti navsezadnje se ponavlja tudi Pac-Man, pa ga greš vedno znova rade volje nabijat. Zakaj? Ker je preprost in hitro dojemljiv, vendar terja hitre odzive in nenehno vzdržuje napetost. Isto velja za Fishing, kjer si zaradi naključnega uletavanja plena stalno na preži. Na poti dol v slogu bullet-hell vesoljskih streljank drsiš bore milimetre mimo plavutkarjev, žrtvuješ gorivo le, ko je treba, in se trudiš preseči svoj globinski rekord ter one na Game Centrovi lestvici. Ko trnek šiba navzgor, ga lahko s preostalim bencinom zaviraš, predvsem pa se zaveš, da ni dobro pobrati čisto vsega, saj boš preobilen plen težko postreljal. Za nameček ti meduze nižajo rezultat in jih včasih kar mrgoli.
Kako območje in stranski opravek več Ridiculous Fishingu ne bi škodila. Toda špilič je načrtovan tako genialno in ti v žile spumpa toliko adrenalina, da je več kot vreden 2,79 evra. Ne čudi se, če boš naslednjič na Obali videl, kako palice samevajo pod borovci, medtem ko ljudje strmijo v zaslone in jih pobesnelo nagibajo! 

Ridiculous Fishing
Vlambeer za iOS
objavljeno: Joker 237
april 2013

87